MÉS presenta esmenes per 180 milions als pressuposts de l'Estat

Inclouen les inversions ferroviàries per al tren d'Artà i l'electrificació d'Inca, sa Pobla i Manacor

MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca han presentat 29 esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per 180 milions d'euros per al 2016 perquè els considera "injusts i insuficients" per a Balears, i reclamen, especialment, inversions pressupostades no executades.

La portaveu del grup parlamentari MÉS per Mallorca, Margalida Capellà, i el diputat Antoni Reus i la diputada de MÉS per Menorca, Patricia Font, han explicat en roda de premsa les esmenes que presentaran als comptes generals de l'Estat. Entre les esmenes que seran presentades a través dels grups parlamentaris al Congrés Compromís-Equo i Esquerra Republicana destaquen 30 milions d'euros del conveni ferroviari per acabar la línia fins a Artà i la d'electrificació d'Inca, sa Pobla i Manacor, que van ser paralitzades per l'incompliment de l'acord.

A més, inclou la partida de 3,5 milions d'euros que costaria canviar el sistema de bonificació dels residents per una tarifa plana universal de 30 euros entre les illes per al transport aeri marítim.

Aquestes esmenes tenen l'objectiu de continuar reclamant les inversions estatutàries que han estat pressupostades però no executades, algunes de 2009, i exigir al govern central inversions que compensin la insularitat i que facin sortir Balears de la coa en inversió estatal.

  • Etiquetes

Més continguts de

El + vist

El + comentat