MÉS promet una llei integral pels drets del col·lectiu LGBT

Els econacionalistes han anunciat la redacció d'una llei que preveu campanyes d'educació afectiva, sensibilització del personal funcionari o garantir el tractament integral de persones transexuals

MÉS ha anunciat avui que redactarà i aprovarà en la propera legislatura, si governa, una llei integral a favor dels drets de la comunitat de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transexuals (LGBT) de les Illes Balears.

La llei que proposa MÉS pretén anar "contra les fòbies del model heteropatriarcal dominant", i s'inclourà en els plans d'estudis matèries relatives a l'educació afectiva i sexual, respectant i representant "adequadament" la pluralitat d'opcions. El candidat de MÉS al Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha presentat avui la proposta electoral del seu partit respecte a aquest col·lectiu, que inclou desenvolupar campanyes específiques de salut sexual i prevenció del VIH, atès que afecten a la població en general.

MÉS també impulsarà la formació i sensibilització del personal funcionari i laboral mitjançant convenis de col·laboració o mitjançant altres instruments. A més, es facilitarà el més aviat possible el tractament integral de les persones transexuals en el seu desenvolupament biològic. El partit econacionalista proposa reglamentar que aquestes persones siguin tractades i nomenades en els seus documents segons el nom de gènere amb el qual s'identifiquen.

Un altre objectiu del nou text legislatiu és establir els mecanismes necessaris per garantir el dret a la maternitat i a la paternitat de gais i lesbianes. La llei recollirà la creació del Consell de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transgèneres i Intersexuals de les Illes Balears. Finalment, es potenciarà l'associacionisme dins d'aquest col·lectiu i es potenciarà que les institucions de les Illes Balears "es mostrin i demostrin solidàries amb totes les persones que són perseguides a tot el món per la seva condició sexual".