MÉS decideix avui a les urnes qui lluitarà per ser la seva veu a Madrid

L'exportaveu de MÉS a Cort, Antoni Verger, es presenta com a favorit

Avui MÉS per Mallorca dur a terme un procés obert de primàries històric ja que és la primera vegada que es duen a terme unes primàries perquè sigui la ciutadania de les Illes les que puguin triar candidats i candidates al Congrés dels diputats i el Senat.

A les 10.00 hores del dematí s'han obert les 37 meses i les més de 3.000 persones inscrites podran exercir el seu dret a vot fins a les 20.00 hores. A Palma s'han instal·lat dues meses, una a s'Escorxador i l'altra a Sant Jordi.

17 candidats aspiren a la llista al Congrés, d'entre els quals Antoni Verger és el favorit

“Aquesta jornada torna a ser històrica i un èxit de participació. És una passa més que dóna MÉS per Mallorca per consolidar processos democràtics i oberts a la ciutadania”, ha explicat el secretari general de la formació Biel Barceló, que ha recordat que amb la nova legislatura que s'iniciarà a partir del 20D s'hauran de discutir qüestions fonamentals com el model educatiu, la LOMQE, el model de finançament, el mode d'estat, entre d'altres. “I només una formació política com la MÉS per Mallorca pot defensar els interessos i drets dels ciutadans i ciutadanes d'aquestes illes, una veu pròpia i independent que no estigui supeditada a altres formacions de Madrid”, ha insistit.

Per a la llista al Congrés dels diputats opten fins a 17 candidats, d'entre els quals l'exportaveu de la formació a Palma, Antoni Verger, i el batle de Montuïri, Joan Verger, parteixen com a favorits. Per altra banda, només 6 candidats concorren per a ser candidats al Senat.

Està previst que avui mateix a partir de les 21h ja es pugui fer el recompte de la llista al Congrés dels Diputats i per tant proclamar el cap de llista. Tots els candidats i candidates han tingut l'oportunitat de presentar-se i explicar les seves propostes en tres assemblees comarcals que s'han duit a terme durant aquest mes d'octubre.


Més continguts de