TENSIONS INTERNES

El PSM es reuneix aquest dimecres per valorar si manté la federació amb Esquerra

La formació de Lladó també ha convocat una assemblea per a dia 7 per analitzar la situació

El PSM-Entesa, el principal partit de la coalició MÉS, ha convocat aquest dimecres el seu màxim òrgan de decisió entre congressos per analitzar si ha de mantenir o no la seva federació amb Esquerra Republicana a Mallorca. Aquesta federació és la que permet que Esquerra sigui a hores d'ara membre de la coalició MÉS.

La reunió del Consell de Direcció Política del PSM es farà aquest dimecres al Casal Pere Capellà d'Algaida i en l'ordre del dia hi figuren només dos punts. El primer és l'anàlisi de les primàries que va fer MÉS el 15 de novembre per elegir els seus candidats al Parlament, al Consell de Mallorca i a l'Ajuntament de Palma; i el segon és la valoració de la continuació de la federació del PSM amb Esquerra.

La reunió del màxim òrgan del PSM es produeix després de la crisi oberta dins MÉS amb el president d'Esquerra, Joan Lladó, que ha estat suspès cautelarment com a membre de l'executiva de la coalició després que ni ell ni el seu partit rectificassin les acusacions d'irregularitats i de tractament racista en el procés de primàries que va fer el líder independentista.

Esquerra, per part seva, també convocarà la seva militància en una assemblea que es farà el 7 de desembre, diumenge de la setmana que ve. L'assemblea servirà per analitzar la situació que s'ha generat i donar veu a la militància. En principi, la direcció d'Esquerra es mostra partidària de continuar dins MÉS. Així ho va acordar en l'executiva de divendres passat. Però l'escenari ja ha canviat perquè després d'aquella executiva la permanent de MÉS va suspendre de manera cautelar Lladó com a membre de la direcció perquè no es va fer enrere de les seves acusacions sobre les primàries. Esquerra intentarà fins dia 7 reconduir la situació amb els seus socis i és probable que en l'assemblea s'aposti per fer un replantejament de l'acord que permet al partit formar part de la coalició.

Més continguts de