Performance de les joventuts de MÉS contra les fumigacions a Balears

Les joventuts de MÉS per Mallorca han fet una 'performance' per exigir al Govern del PP que aturi la campanya de fumigacions contra la processionària del pi.

MÉS Joves ha manifestat avui el seu rebuig a les fumigacions contra la processionària del pi que s'estan duent a terme durant aquests dies arreu de les Balears amb una 'performance' davant el Consolat de Mar amb l'objectiu d'exigir al Govern Bauzá que se suspengui la campanya de fumigacions aèries amb l'insecticida Dimilin. A l'acte hi ha assistit el diputat del Grup MÉS, David Abril, així com també varis joves de la seva formació.

Abril ha assegurat que "el Govern està ocultant informació a la ciutadania sobre les fumigacions", al mateix temps que ha assenyalat que "el producte utilitzat per fumigar és altament tòxic i no es pot utilitzar de manera massiva, des de fa anys, a la Unió Europea".

En aquest sentit, el diputat del Grup MÉS ha denunciat que "la fumigació promoguda pel Govern Bauzá vulnera la directiva europea que restringeix les fumigacions massives i la que garanteix l'accés a la informació mediambiental".

David Abril ha recordat que "cada dia surten notícies del mal que aquest està fent aquesta fumigació", en referència a la dispersió aèria de l'insecticida contra la processionària del pi sobre una escola de Bunyola i un camp de futbol. Abril ha finalitzat alertant de "l'alarma social que s'està creant" i ha assegurat que el passat dissabte es va col·lapsar el centre d'atenció d'emergències 112.

Per altra banda, Albert Abad, membre de MÉS Joves, ha manifestat que "aquest Govern no només intenta aniquilar la nostra llengua, la nostra cultura i els nostres drets socials, sinó que també ens intenta aniquilar físicament mitjançant la fumigació aèria contra la processionària amb un producte tòxic".