Els candidats de MÉS compareixeran cada any per rendir comptes del compliment del seu programa

Han firmat un compromís ètic on assumeixen que no acceptaran regals, dimitiran si se'ls imposa mesures cautelars o són cridats a judici i que donaran un 15 per cent del seu sou al partit

Els principals candidats de MÉS a les eleccions del 24 de maig s'han compromès avui a rendir comptes públics sobre el compliment del programa electoral si ocupen càrrecs de responsabilitat en la propera legislatura.

L'aspirant de la coalició a la presidència del Govern, Biel Barceló, juntament amb els caps de llista al Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i a l'Ajuntament de Palma, Antoni Noguera, han signat un document de compromís ètic titulat "Corrupció zero" en el qual assumeixen que compareixeran públicament almenys una vegada a l'any per respondre de la seva gestió i del compliment de les seves promeses.

Barceló ha explicat, segons informa MÉS en un nota de premsa, que amb aquesta iniciativa tracten de "contribuir a la dignificació de la pràctica política i a la lluita contra la corrupció i contra l'ús partidista de les lleis i les institucions".

A més de complir el seu programa electoral i a rendir comptes d'això, els candidats nacionalistes garanteixen que no acceptaran regals, donacions o descomptes de persones, empreses i institucions relacionades amb l'administració en la qual tinguin responsabilitats. El codi ètic de MÉS estableix que els gestors públics del partit imputats en processos judicials hauran de posar els seus càrrecs a la disposició de l'organització i quan se'ls apliquin mesures cautelars o siguin cridats a judici hauran de dimitir. En el compromís subscrit avui també s'estableix que els càrrecs de MÉS donaran a la coalició entre el 5 i el 15% dels seus sous públics.

El + vist

El + comentat