Front comú de MÉS i Compromís per reclamar un govern aliat de les comunitats del canvi

Mònica Oltra ha expressat el compromís del seu partit en la defensa dels postulats polítics de MÉS al Congrés

Els líders de MÉS i Compromís, Biel Barceló i Mònica Oltra, respectivament, han reivindicat aquest dilluns dematí a Palma la "necessitat que a Espanya hi hagi un govern aliat dels governs del canvi progressistes" de territoris com les Balears i el País Valencià.

En roda de premsa, la número 1 de Compromís ha lamentat que els dos executius autonòmics "faci set mesos que tinguin les portes tancades del Govern d'Espanya" del PP, per la qual cosa ha apostat per la constitució d'un executiu progressista liderat per Pedro Sánchez. "Els nostres governs necessiten un govern a Espanya que sigui de canvi", igual que els executius autonòmics valencià i balear, hi ha insistit Oltra.

La també vicepresidenta del govern valencià s'ha mostrat convençuda que la voluntat del secretari general de Podem, Pablo Iglesias, és pactar i que els socialistes liderin un govern a Espanya que posi fi a la "prepotència i al govern corrupte del PP".

Oltra ha defensat un govern central a la "valenciana o la balear", els eixos són el rescat de les persones, la lluita contra la corrupció, l'impuls i defensa dels serveis públics, un nou model productiu que impulsi una economia ecològica i la reivindicació del debat territorial.

En aquest context, la política valenciana s'ha distanciat dels partits que defensen el "dogma neoliberal, la troica i les retallades", i s'ha mostrat escèptica que Ciutadans vulgui formar part d'un executiu progressista "a la vista del seu programa electoral" .

Per la seva banda, Barceló ha expressat satisfacció pel pacte tancat avui amb Compromís perquè MÉS tingui "veu" al Congrés dels Diputats a través dels diputats de la formació valenciana, per reivindicar a la Cambra baixa els interessos de les Illes Balears, com la millora del finançament de les Illes o del transport. Oltra ha expressat el compromís del seu partit en la defensa dels postulats polítics de MÉS al Congrés.

Els dos líders han destacat l'important paper que exerceixen els seus partits en les seves comunitats en exercir la vicepresidència dels executius valencià i balear, liderats en ambdós casos pel PSOE. Barceló i Oltra han al·ludit a les " enormes afinitats polítiques" existents entre les dues formacions nacionalistes i han mostrat la intenció d'"intensificar" les seves relacions polítiques.