ARA DIUEN QUE...

Les urnes de MÉS, a la plaça París de Palma

La coalició vol ubicar un centre de votació de les primàries en un espai públic de Ciutat, sempre que el temps ho permeti

- La coalició MÉS comença a perfilar els escenaris de votació de les primàries que farà aquest dissabte a tot Mallorca per elegir els candidats de la coalició al Parlament per Mallorca, al Consell i a l'Ajuntament de Palma. En principi ubicarà urnes a les seus dels partits als municipis on n'hi hagi i a Palma, si la meteorologia ho permet, preveu posar un centre de votació a l'aire lliure, a la plaça París, a més d'un altre a Sant Jordi i un a Son Sardina.

- El sistema de votació de MÉS implica certa complexitat que impedirà tenir els resultats el mateix dia de les votacions. No només s'elegeixen els candidats, sinó també els integrants de les llistes amb un sistema de votació ponderat (el votant tria l'ordre de la candidatura) i respectant la paritat (s'ha de votar de manera separada els homes i dones de la candidatura). Tot plegat complicarà i allargarà el sistema de recompte de sufragis. I, com a molt, dissabte se sabrà qui és el candidat a Palma (s'hi presenten Joan Josep Pascual i Antoni Noguera) perquè tant al Parlament com al Consell només hi ha un candidat per a cada lloc.

- A les altres primàries en joc, les que faran els socialistes dia 30 per elegir el candidat a Palma, no hi haurà tantes complicacions. Els dos aspirants tenen fins dia 17 per recollir els 150 avals necessaris per poder-s'hi presentar. Almenys un d'ells, el regidor José Hila, ja hauria sumat les firmes de militants suficients per poder fer efectiva la candidatura.