Rio 2016

El TAS també impedeix que els atletes russos vagin a Rio

El Tribunal d'Arbitratge Esportiu reafirma la decisió de la Federació Internacional d'Atletisme i desestima el recurs que havien presentat 68 atletes russos

El Tribunal de l'Arbitratge Esportiu (TAS) ha refusat el recurs que havien presentat 68 atletes de la Federació Russa que, finalment, quedaran fora dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro.

La resolució del TAS ha sigut publicada a la web de la mateixa entitat i manté la sanció que la Federació Internacional d'Atletisme (IAAF) havia imposat sobre la Federació Russa d'Atletisme per l'escàndol de dopatge. Amb aquesta sentència, els Jocs de Rio perden a tots els atletes de la delegació russa, entre els quals hi ha la doble medalla d'or en salt de perxa a Pequín 2008 i Londres 2012 i posseïdora del rècord mundial Ielena Issinbàieva.

El comunicat manifesta la seva satisfacció per haver participat a "crear igualtat d'oportunitats per a tots els atletes" i haver defensat la feina de la Federació Internacional d'Atletisme. Tan bon punt s'ha sabut la sentència, el ministre d'esports rus, Vitali Mutkó, ha seguit mostrant la seva disconformitat amb la resolució: "A la meva manera de veure-ho es tracta d'una decisió subjectiva, una mica polititzada i sense cap base jurídica".

La sentència, que s'ha dictat a la ciutat suïssa de Lausana pel secretari general del TAS Matthieu Reeb, permetrà ser apel·lada durant els propers 30 dies i deixa oberta la porta per tal que aquells atletes que compleixin uns " criteris específics" puguin anar a la cita olímpica. Aquests criteris són haver entrenat fora de Rússia i haver passat els pertinents controls antidopatge d'altres països. D'aquesta manera, els atletes que es puguin acollir a aquesta opció competiran de forma neutral sota la bandera olímpica i, per ara, només Daria Klíshina ha sigut acceptada.

Aquest dictamen podria ser clau per determinar si la resta d'esportistes de la delegació russa són finalment expulsats dels Jocs o no arran de l'informe McLaren, que dilluns passat va sortir a la llum, i va ser encarregat per l' Agència Mundial Antidopatge (AMA) per la suposada trama de dopatge massiu durant els Jocs d'Hivern de Sotxi.