Jocs Olímpics

La reina de la velocitat és Elaine Thompson

La jamaicana, que ja va ser or en els 100 m, torna a imposar-se en l'altra gran prova de la velocitat

N.a.
Elaine Thompson supera Dafne Schippers

BarcelonaLa velocitat femenina té un nom propi: el de la jamaicana Elaine Thompson. L'atleta, que ja va ser or als 100 m fa quatre dies, ha tornat a imposar-se a totes les rivals en la final dels 200 m, que ha guanyat amb un registre de 21.78. Sobretot a l'holandesa Dafne Schippers, l'única capaç de plantar-li cara en l'última recta (21.80). Però l'esforç titànic per reduir la diferència en els últims metres de l'atleta dels Països Baixos, que ha acabat a terra després de creuar la línia de meta, ha sigut estèril, perquè Thompson ha pogut conservar els metres que havia guanyat en el primer tram de la prova.

Domini de les jamaicanes a la velocitat

Tercera ha sigut la nord-americana Tori Bowie (22.15), molt lluny de Thompson i Schippers, que han reeditat el duel que havien protagonitzat un any abans al Mundial de Pequín. Aquell dia, però, l'ordre de la final va ser diferent, amb èxit per a l'europea. Avui, tot i fer la millor marca personal, no ha pogut batre Thompson, que també ha corregut més ràpid que cap altre dia aquesta temporada.

Thompson recull el testimoni d'Allyson-Felix, última campiona olímpica de la distància, i torna a situar Jamaica per davant dels Estats Units. La seva compatriota, Shelly-Ann Fraser Pryce, a qui va derrotar en els 100 m i que havia sigut plata a Londres 2012, ni tan sols es va poder classificar per a la final.

A més, la fita de Thompson de guanyar l'or tant en 100 com en 200 m no es produïa des del 1988, amb Florence Griffith-Joyner.