Ensenyat demana a les tribus nadiues "no perdre de vista la importància i el moment en què va viure" Juníper Serra

El president del Consell de Mallorca es va reunir durant una hora amb representants de les tribus ameríndies de Califòrnia

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, es va reunir durant una hora amb representants de les tribus ameríndies de Califòrnia, que es trobaven a Washington per protestar contra la canonització del petrer Juníper Serra. Ensenyat va explicar-los que assistiria a la cerimònia per fer sant l'evangelitzador mallorquí en la seva condició de president del Consell i per respecte a la veneració que concita el missioner entre un sector de la població mallorquina, però que recollia la seva queixa i hi era sensible.

A la reunió hi varen assistir el representant del Moviment Indi Americà davant les Nacions Unides, Antonio González; el president d’Amah Mutsun Tribal Band, Valentín López; l'experta en traumes socials, Donna Schindler; i l'antropòloga especialitzada en genealogies índies Christine Grabowski. Els representants del moviment amerindi varen manifestar al president del Consell el rebuig a la canonització de Serra i la seva visió de la tasca, que consideren una invasió que va acabar amb la seva cultura, el seu model econòmic i la seva forma d’autogovern i va iniciar una discriminació que encara avui perdura. Per contra, Ensenyat els va traslladar la seva visió del missioner petrer com “una figura que es pot revisar, com qualsevol altra, però sense perdre de vista la seva importància i el moment en què va viure”. Així mateix, va expressar-los que amb aquella trobada volia mostrar-los el respecte de Mallorca als seus pobles i a la seva dignitat.