PALMA

Cort fa passes a Madrid per assegurar que al Molinar hi hagi port petit

Noguera revela que un informe tècnic municipal posa objeccions a l'ampliació que promou el club

Un informe tècnic de l'Ajuntament de Palma del desembre de 2014 conclou que “vista la importància i entitat del projecte d'ampliació del port del Molinar, s'hauria de tramitar una modificació del Pla especial del port de Palma, prèviament a qualsevol projecte d'ampliació”. El nou tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne de Cort, Antoni Noguera, així ho ha revelat aquest dilluns matí en una roda de premsa que ha evidenciat que els temps han canviat a la institució municipal. Acompanyat del portaveu de la Plataforma Al Molinar, port petit, Pedro Martínez, i de la portaveu d'ARCA, Àngels Fermoselle, el primer tinent de batle ha anunciat que l'Ajuntament de Palma ja ha sol·licitat una reunió amb el Ministeri de Foment per reclamar la paralització immediata de la tramitació de l'expedient d'ampliació del port del Molinar, àmpliament contestat, i la seva retirada. També s'instarà l'Autoritat Portuària a fer el mateix.

“Evidentment no s'està fent aquesta modificació [del Pla parcial] i actualment consideram el projecte il·legal”, ha remarcat Noguera. L'informe tècnic de l'Ajuntament conclou, així mateix, que el projecte d'ampliació presenta “moltes deficiències”, com ara la anormalitat que no es tracti en conjunt amb l'urbanisme del barri i amb el port de Palma, a més de la gran transformació total que provocaria en la línia costanera, que suposaria fins i tot la creació d'una nova platja.

Aquest informe ha estat definitiu perquè el nou equip de govern municipal hagi fet pública avui la seva oposició contundent i efectiva contra el projecte d'ampliació del port del Molinar. “La primera cosa que vaig fer quan vaig arribar al despatx va ser demanar tots els informes de l'expedient. Hi ha temes que no poden esperar 100 dies, ni 10 ni 7”, ha dit Noguera. Cort tindrà ara “tolerància zero contra l'especulació urbanística”.

Amb l'oposició oficial de l'Ajuntament de Palma, que atén també els informes tècnics com avui s'ha donat a conèixer, seria molt complicat que el Ministeri de Foment no oís la petició del Consistori, tot i la diferència de color polític. En el cas de l'Autoritat Portuària, la presidència de la qual es canviarà en les properes setmanes amb el canvi de Govern, el regidor d'Urbanisme ha dit que exigirà que sigui una persona que “sigui sensible i entengui l'interès general de la ciutat i que tingui en compte el caràcter proteccionista”.

“L'informe municipal diu que aquest projecte no és adient per a la Ciutat. Sense tenir el suport de l'Ajuntament de Palma, aquest projecte no ha de tirar endavant”, ha afegit. Noguera ha remarcat també que a pesar de l'existència d'aquest informe, Cort “no havia tingut una posició contundent i no havia sabut defensar” els interessos de la ciutat.

Mesa de treball, propera passa

El nou equip de govern ha anunciat també el compromís de fer una mesa de treball per abordar no només la planificació de la millora del port, sinó també del barri, on s'ha de plantejar “el creixement zero”, ha dit Noguera. En aquesta mesa de treball, la direcció del port del Molinar hi estaria també convidada “com un actor més”.

En aquest sentit, des de la plataforma Al Molinar, port petit han insistit que “paralitzar el projecte no és l'únic objectiu, sinó també crear un escut, perquè no podem estar cada 6 o 7 anys pendents, i per això demanarem que es creïn les figures de protecció adients perquè això no pugui passar”, ha dit Pedro Martínez.

Des de l'entitat, igualment, han felicitat el nou Consistori per la “rapidesa i contundència”. “Vàrem demanar a l'Ajuntament de Palma que lideràs l'oposició al projecte d'ampliació del port del Molinar, i pensam que a partir d'avui ho ha començat a fer”, ha dit el portaveu.

Per la seva banda, Àngels Fermoselle, d'ARCA, ha remarcat que “els culpables que el port estigui en males condicions són els concessionaris, que no han tingut interès a invertir en el port”. Igualment, ha qualificat la decisió de Cort de “passa importantíssima”.

 

Més continguts de

El + vist

El + comentat