La bandera verda ja oneja avui a la platja de Ciutat Jardí

Els tècnics del laboratori d'Emaya han determinat que la qualitat de l’aigua és apta per al bany

La platja de Ciutat Jardí ha hissat aquest matí la bandera verda, ja que els resultats de les analítiques realitzades per tècnics del laboratori d'Emaya han determinat que la qualitat de l'aigua és apta per al bany.

L'Ajuntament de Palma, a través d'Emaya i del personal municipal de Platges, ha fet un seguiment permanent de la situació a Ciutat Jardí des de dissabte; és a dir, des del primer moment en què es va detectar l’abocament d’aigües fecals al torrent Gros com a conseqüència d'una fallada elèctrica parcial en el sistema de bombeig de l'estació d'elevació d’entrada de la Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) 2.

Així, els tècnics del laboratori de la companyia municipal han realitzat fins a 20 mostreigs en diferents punts de la platja entre  dissabte i ahir dilluns. Les mostres preses diumenge i que van ser sembrades per l’analítica de control que, seguint el seu procés, han tardat fins a 48 hores per a la lectura, confirmen que l’aigua de la zona de bany al voltant del torrent Gros ja presentava diumenge condicions aptes per al bany. No obstant això, tot i el baix nivell de contaminació, es van adoptar les necessàries mesures de seguretat fins que no s’obtinguessin els resultats.

Els resultats definitius obtinguts avui han permès substituir la bandera groga hissada ahir per la verda que estableix que la platja és apta per al bany.

Més continguts de