Publicitat
Publicitat

Com un regal de Nadal

ENTRE LA LOTERIA i la Nit de Nadal, aquest 23 de desembre ha arribat al Molinar amb un regal de Nadal, un regal que és extensible a tot Palma i també a la Mallorca costanera. L'informe de la Comissió tècnica de Cort, fet públic avui, posa de relleu tres conceptes que tots els qui defensam un port petit havíem repetit nombroses vegades. La rellevància de l'impacte ambiental, la irreversibilitat a canviar la fesomia del barri i la transformació del paisatge per al passeig que recorre la costa són consideracions tan assenyades com males de discutir si no se'ls contraposen els interessos econòmics que semblen haver prevalgut en el projecte del club i d'Autoritat Portuària.

Tot i que encara no es pot descartar qualque mena de modificació indesitjable, el dictamen de la Comissió tècnica és resolutori perquè conclou que, així com està ara, el projecte no es pot tramitar. Ara, agradi o no als seus promotors, la proposta haurà de ser una altra, que tingui en compte aquests aspectes, o no hi haurà reforma. Essencial, en aquets sentit, ha estat la decisió de Cort, tant de l'equip de govern com de la resta de partits presents al ple municipal. Tots s'hi havien pronunciat i avui no podem deixar de banda que moltes veus apunten al projecte del Molinar com una de les principals raons que han fet que Isern, que defensava el port petit, no pugui optar a la batlia.  

Ens hauríem d'apuntar la necessitat de recórrer a comissions tècniques per posar experiència, seny i imparcialitat sobre projectes decisoris per a la ciutat. I si no, basta recordar que és una comissió de tècnics, la de Patrimoni, que ha aturat la destrossa del Jonquet. També és cert que cal que ens hi posicionem tots, com ho hem fet en ambdós casos, perquè sense la pressió de veïns i entitats ciutadanes segurament avui tampoc no celebraríem la passa endavant que s'acaba de fer al Molinar.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT