ALEMANYA
Internacional 15/03/2011

Merkel anuncia la paralització de les set centrals nuclears més antigues d'Alemanya

La cancellera alemanya tanca les centrals construïdes abans del 1980. Rússia també anuncia que revisarà totes les seves centrals. Els ministres d'Energia de la UE es reuneixen a Brussel·les per abordar la crisi atòmica japonesa

Efe
1 min
Una de les centrals nuclears de Biblis, construïda als anys 70 / AFP

BerlínLa cancellera alemanya, Angela Merkel, ha anunciat que paralitzarà les centrals nuclears més antigues d'Alemanya mentre duri la moratòria de tres mesos per verificar la seguretat de les centrals nuclears del país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La desconnexió afecta les plantes que van ser construïdes abans del 1980, mentre que les de construcció posterior podran continuar funcionant amb normalitat mentre duri la moratòria de tres mesos, ha dit Merkel.

En total, hi ha 17 centrals nuclears a Alemanya, set de les quals van ser construïdes abans del 1980. Es tracta de Brunsbuettel (1971), Unterweser (1978), Biblis A (1974), Biblis B (1976), Philippsburg 1 (1979), Nackarwhemsthein 1 (1976) i Isar 1 (1977).

Rússia també revisarà totes les centrals

El primer ministre rus, Vladímir Putin, ha ordenat als seus funcionaris comprovar l'estat de totes les instal·lacions nuclears russes i repassar els plans ambiciosos de desenvolupament de l'energia atòmica al país, coincidint amb la crisi nuclear japonesa.

Revisió d'urgència de les centrals nuclears de la UE

Els ministres d'Energia de la Unió Europea es reuneixen avui a Brussel·les per revisar la seguretat de les centrals nuclears comunitàries, després que es disparés ahir, amb l'explosió del tercer reactor de Fukushima I, el nivell d'alerta al Japó pel risc d'una catàstrofe nuclear després del terratrèmol.

Durant el debat s'analitzarà l'última hora dels fets al Japó, s'extrauran lliçons del que ha passat i s'estudiarà si és necessari reforçar els estàndards de seguretat comunitaris.

stats