Internacional 21/11/2012

Fillon renuncia al lideratge de la dreta francesa

Segons l'equip de l'ex primer ministre, que es presentava com el successor de Sarkozy, diu que no s'han considerat els 1.304 vots dels departaments d'ultramar. Fillon ha declarat al canal de televisió TF1 que no exclou però "un recurs davant la justícia" per aclarir les diferències entre ell i Copé

Ara
2 min
L'ex primer ministre de Sakorzy, François Fillon, reivindica ara la seva victòria. AFP

BarcelonaFrançois Fillon ha dit aquest dimecres que renuncia a posar-se al capdavant de la formació, després de l'escàndol del recompte de vots. Fillon, que segons els seus partidaris podria haver quedat 26 vots per davant del seu contrincant Jean-François Copé, donat com a guanyador per una comissió interna del partit aquest dilluns, ha assegurat però que anirà fins al final per aclarir aquest assumpte. L'ex primer ministre ha demanat a més a més, que fos el cap de govern, Alain Juppé, qui es col·loqui al capdavant del partit, davant del que ha qualificat de "nombroses irregularitats" a l'escrutini.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Fillon ha declarat al canal de televisió TF1 que no exclou però "un recurs davant la justícia" per aclarir les diferències entre ell i Copé que aquest dimecres. "El que hi ha en joc és l'honor del meu partit", ha dit l'ex primer ministre, que ha assegurat que el responsable de la Comissió d'Organització i de Control de les Operacions Electorals li ha reconegut personalment que en el recompte no s'han inclòs els vots de diversos departaments francesos d'ultramar.

La dreta francesa no podria estar més dividida. L'ex primer ministre François Fillon ha reivindicat aquest dimecres la seva victòria en les eleccions per escollir el successor de Nicolas Sarkozy. Si bé després d'un recompte agònic de més de 25 hores el radical i fins ara secretari general del partit Unió per a un Moviment Popular (UMP), Jean-François Copé, va ser proclamat guanyador per un estret marge de només 98 vots, ara l'equip de Fillon demana un nou recompte perquè diu que hi ha 1.304 vots del departament d'ultramar que no s'han tingut en compte però que li donarien el triomf.

Els partidaris de Fillon en la seva candidatura per a la direcció de l'UMP, han posat en entredit la decisió d'atribuir-li la victòria. Eric Ciotti, Valérie Pécresse i Laurent Wauquiez, han dit aquest dimecres en una roda de premsa que en el recompte de vots fet dilluns per una comissió del partit no s'havien tingut en compte els sufragis dels tres territoris d'ultramar: Nova Caledònia, Mayotte, i Wallis i Futuna.

Amb aquests vots, segons els partidaris de Fillon, l'ex primer ministre hauria superat el seu contrincant. Els tres representants del partit conservador han demanat que es tinguin en compte aquests vots a la Comissió de l'Organització i de control de les Operacions Electorals (COCOE). Aquesta comissió interna del partit va ser l'encarregada de proclamar, dilluns, Copé com a nou president.

Rebuig de la petició

Tant Copé com el president de la comissió electoral, Patrice Gélard, han rebutjat la petició al·legant que dilluns ja s'havien donat els resultats definitius i que per a qualsevol recurs s'han de dirigir a la comissió explícita del partit per aquestes qüestions.

stats