Nigèria
Internacional 08/04/2012

Una explosió mata 20 persones a Nigèria

L'atac s'ha produït als voltants d'una església coincidint amb el Diumenge de Resurrecció. El Papa ha condemnat l'atemptat, que encara no ha estat reivindicat

Agències
1 min

LagosVint persones han mort i trenta han resultat ferides en explotar un cotxe bomba prop d'una església de Kaduna, al nord de Nigèria. L'atemptat coincideix amb la celebració cristiana del Diumenge de Resurrecció.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els residents locals han dit que un terrorista ha intentat entrar a l'església amb el seu vehicle, però que ha estat rebutjat per un control policial. El comissari de policia, Mohammad Jinjiri Abubakar, ha explicat que, aleshores, la policia ha perseguit el "vehicle sospitós", que finalment s'ha estavellat contra un altre vehicle i ha causat l'"enorme" explosió.

De moment, l'atac no ha estat reivindicat, però tot apunta al grup nigerià islamista Boko Haram, que el Nadal passat va dur a terme una sèrie d'atemptats contra esglésies al país. Els EUA i el Regne Unit havien alertat aquesta setmana que la secta islamista planejava atacs contra comunitats cristianes durant la Setmana Santa.

En el seu missatge de Pasqua, el Papa Benet XVI ha condemnat els "sagnants atacs terroristes", que afecten especialment les esglésies cristianes a Nigèria, un país amb 160 milions d'habitants, dividits per igual entre musulmans (la majoria al nord) i cristians (sobretot al sud).

stats