Moto3
Esports 29/06/2013

Lluís Salom ataca al final i s'endú la cursa de Moto3

El pilot mallorquí guanya per davant de Maverick Viñales i Álex Rins. Miguel Oliveira ha estat quart i Àlex Márquez, cinquè

ara balears
2 min
Lluís Salom, al circuit holandès d'Assen

PalmaLluís Salom s'ha endut la cursa de Moto3 del Gran Premi d'Holanda de motociclisme. El pilot mallorquí ha atacat al final, en l'últim gir, i s'ha imposat en una prova molt ajustada i amb cinc pilots lluitant per pujar al graó més alt del podi. Maverick Viñales, que havia encapçalat la prova a les darreres voltes, ha estat segon, mentre que Álex Rins -líder en el primer tram– ha completat el podi.

De seguida s'ha definit un grup capdavanter de sis pilots, amb Rins, Salom, Oliveira, Márquez, Maverick Viñales i Folger lluitant per la victòria. Quan faltaven quinze voltes, Rins ha accelerat el ritme i ha agafat una mica de distància. Al barceloní, a més, l'han afavorit els avançaments entre els perseguidors per ampliar encara més l'avantatge.

Folger no ha pogut mantenir el ritme i ha quedat despenjat quan mancaven onze girs, mentre que els altres quatre perseguidors han fet un esforç per intentar caçar Rins, que continuava anant ràpid però cedia algunes dècimes per volta. Al final, en faltar 7 girs, els perseguidors han atrapat Rins i poc després ha estat Maverick Viñales qui ha intentat l'escapada en solitari, sense acabar d'anar-se'n del grup capdavanter.

Les últimes tres voltes han estat espectaculars i emocionants, amb els pilots avançant-se entre ells, avançant-se i estant a pocs mil·límetres de tocar-se als revolts. Viñales tenia una mica d'avantatge, però Salom l'ha avançat en l'últim gir, en el tram més ràpid. Viñales ja no ha pogut reaccionar i la victòria ha viatjat fins a terres mallorquines. Viñales ha estat segon i Rins, tercer; mentre que al darrere han acabat Miguel Oliveira i Àlex Márquez, els altres dos pilots que també han estat lluitant per guanyar fins al final.

stats