Corrupció
Balears 26/07/2013

Munar recorrerà al Suprem la condemna per Can Domenge

Bartomeu Vicens també acudirà a l'Alt Tribunal perquè està en desacord amb la responsabilitat civil imposada, de 12 milions d'euros

Antònia Artigues
1 min

PalmaL'expresidenta del Parlament i del Consell, Maria Antònia Munar, en presó preventiva des de dimecres passat ordenada per l'Audiència, recorrerà la segona sentència que l'ha condemnat a presó, com ja féu amb la primera. L'advocat de Maria Antònia Munar presentarà l'escrit davant el Tribunal Suprem demanant una revisió de la sentència de Can Domenge, en la qual l'Audiència considera provat que l'expresidenta és autora dels delictes de frau a l'Administració i revelació de secrets i li imposa una pena de 6 anys de presó.

També acudirà al Tribunal Suprem Bartomeu Vicens. El polític de l'extinta Unió Mallorquina havia arribat a un pacte amb la Fiscalia Anticorrupció i aportà valuosa informació de com es va concebre el concurs públic i les maniobres per adjudicar-lo a Sacresa, amb la corresponent contrapartida en forma de comissió. Tot i haver obtingut una considerable rebaixa de pena respecte de la resta d'acusats, Vicens haurà de fer front de manera solidària a la responsabilitat civil de 12 milions d'euros imposada per l'Audiència. La Fiscalia amb qui Vicens tenia un acord, demanava que l'exconseller fos només responsable subsidiari dels 12 milions d'euros de perjudici ocasionat per la venda de Can Domenge per davall el preu de mercat, però els magistrats opinaren en la sentència que Vicens també hi ha de fer front de manera solidària.

Ambdós expolítics, ara a la presó, faran arribar al Suprem els seus arguments. De moment, la propera cita amb l'Alt Tribunal per Maria Antònia Munar serà per l'altra condemna que li imposà l'Audiència, pel cas Maquillatge. La vista serà el 19 de setembre.

stats