MUNDIAL 2018

La Bèlgica de Robert Martínez espanta els rivals (5-2)

Els diables vermells golegen Tunísia amb un gran partit de Lukaku i Hazard

T.p.
Hazard celebrant el quart gol dels belgues contra Tunísia a l’estadi de l’Spartak de Moscou.

BarcelonaBèlgica sembla disposada a trencar la història. A fer miques els pronòstics i els vells records del passat. La selecció entrenada pel català Robert Martínez ja és als vuitens de final després de golejar una Tunísia sense fortuna, perquè va perdre els dos centrals per lesió. Ara es mesurarà contra Anglaterra amb el repte de ser primers de grup i confirmar que, en aquests moments, poques seleccions poden competir en atac amb els diables vermells. Els anys de bona feina en el futbol formatiu s’han unit, a les ordres del tècnic de Balaguer, amb una generació privilegiada de futbolistes ofensius. El resultat és una selecció que transmet alegria amb un joc alegre en què no hi ha gaire temps per descansar. Una selecció, amb tot, que pateix més en defensa, on Courtois no té al davant una guàrdia pretoriana fiable. Sense els lesionats Vermaelen i Kompany, Bèlgica viu de tant en tant dues vides alhora: en atac entra pels ulls, en defensa tremola.

Però els belgues, fent bona la teoria de Cruyff que si et marquen dos gols n’has de fer cinc per dormir tranquil, ja són als vuitens de final amb vuit gols a favor, tants com els russos, l’altra selecció més golejadora del torneig. I amb el davanter Romelu Lukaku tan endollat que ja és el màxim golejador del torneig amb quatre gols, el mateix registre que Cristiano Ronaldo. Mai els belgues havien fet cinc gols en un partit del Mundial, fita aconseguida ahir a l’estadi de l’Spartak de Moscou en un partit preciós que, per moments, va ser molt més igualat del que indica el marcador. “Queda molt torneig i hi ha moltes coses per millorar. El partit contra els anglesos ens dirà on som”, va admetre Martínez en referència al partit de l’última jornada, en què es decidirà qui acaba primer de grup. La seva Bèlgica, amb tot, dinamita les defenses rivals. Al primer partit, Panamà va aguantar 45 minuts sense sortir de la seva àrea abans d’ensenyar la bandera blanca. Tunísia, que necessitava guanyar després de caure en el seu debut contra els anglesos, va buscar lluitar de tu a tu amb els belgues, però en l’intercanvi de cops va acabar grogui. Ja als sis minuts Hazard, de penal, els havia marcat el primer gol. I poc després Lukaku va fer el segon.

El defensa Dylan Broon va marcar el 2-1 que obria el partit abans de lesionar-se. Tunísia també va perdre per lesió l’altre central, Ben Youssef, i a la segona part va jugar tant com va voler una Bèlgica en què De Bruyne va cedir el protagonisme a Hazard i Lukaku, autors d’un gol cadascú. Martínez va acabar donant descans a les seves estrelles i Batshuayi va fer el cinquè després de perdonar tres ocasions ben clares de gol. “No podem dir que siguem favorits al títol. Per ser favorit has d’haver guanyat el títol i no és el nostre cas”, va argumentar el tècnic català intentant evitar que l’eufòria s’acabi girant en contra dels seus jugadors.