FUTBOL

Sergio Ramos: "Lopetegui formarà part del nostre paper al Mundial"

El substitut de Lopetegui, Fernando Hierro, ha destacat la confiança en el grup

Després de les 24 hores que van sacsejar la selecció espanyola amb la destitució de Julen Lopetegui i el nomenament del director esportiu de la RFEF, Fernando Hierro, com a substitut, aquest ha exercit aquest dijous la seva segona roda de premsa des que és seleccionador acompanyat del capità, Sergio Ramos. Enfocada en el Portugal-Espanya d'aquest divendres (20 h, Telecinco), Hierro ha dit: "Respectarem la feina feta fins ara i tenim confiança plena en el nostre equip. Per guanyar els partits nosaltres hem de fer les coses bé. Arribem perfectament preparats. Les dues últimes setmanes de treball han sigut molt intenses. Això sí, respectem Portugal com a vigent campiona d'Europa".

Per la seva part, Sergio Ramos ha dit que s'havia de girar full i que no ha sigut gens agradable: "El Julen ha format part de la classificació, però Espanya ha d'estar per sobre del que ha passat. L'absència del Julen és important, però qui millor que el Fernando per substituir-lo. No ens hem de descentrar per a res". Respecte a la destitució de Lopetegui, Ramos no ha volgut indagar: "Quan ets capità saps certes coses abans i pots opinar, però els jugadors preferim mantenir-nos al marge". "La nostra ambició continua intacta. Encarem els partits com a finals, tot i que sigui la fase de grups", ha dit Ramos abans d'afirmar que el que ha passat "no pot ser una excusa". 

Preguntat pel que ha de fer un capità davant una situació com aquesta, el central del Madrid ha dit que "al futbol s'aprèn dels moments complicats" i que ara encara estaran "més units". "El Julen també formarà part del nostre paper al Mundial", ha afegit Ramos, calmat i amb ganes de parlar de futbol. "Volem girar full; si no surt cap opinió dels jugadors, millor", ha dit amb referència a l'opinió dels jugadors respecte a la destitució de Lopetegui. "S'ha de deixar tot el que sigui personal enrere i estar units com a col·lectiu. Hi ha molta feina al darrere de tot plegat". 

Respecte a les crítiques que van córrer com la pólvora després de la seva entrada a Mohamed Salah a la final de la Lliga de Campions, Ramos ha afirmat que està "molt tranquil" i que no vol dedicar "ni un minut" del seu temps a aquestes coses. Per últim, el capità de la selecció espanyola ha volgut acomiadar la roda de premsa prèvia al Portugal-Espanya "amb un somriure" després de tot el que ha passat. 

Més continguts de