Guia per saber on has de veure el Mundial 2018 de Rússia

Telecinco i Cuatro es reparteixen els 64 partits del torneig, que comença avui a Rússia

En un moment com l’actual, en què tots els continguts televisius 'premium' s’estan desplaçant cap als canals de pagament, poder gaudir de tot un Mundial de futbol en obert és un petit regal per als amants de l’esport rei, que durant els pròxims 32 dies podran veure 64 partits en directe i sense pagar. El grup Mediaset, que ja va oferir els dos últims Mundials i les dues últimes Eurocopes (tot i que, en la majoria de casos, compartint-los amb canals de pagament), va comprar al desembre els drets per a la totalitat del campionat que comença avui a Rússia i repartirà entre els seus canals, principalment Telecinco i Cuatro, la transmissió de tots els enfrontaments.

El Mundial, a Telecino i a Cuatro

La distribució dels partits entre aquestes dues cadenes pot variar en funció de la transcendència que agafin determinades cites a mesura que avanci la competició, de la trajectòria de la selecció espanyola en la fase d’eliminatòries i, també, dels possibles canvis d’estratègia que adopti Mediaset en funció dels resultats que vagi obtenint durant el torneig. El plantejament inicial del grup, però, és que Telecinco emeti només un partit cada dia, que serà sempre l’últim de la jornada (per norma general, a les 20 h) excepte si Espanya juga en un altre horari, ja que en aquest cas s’optarà pel partit de 'la roja'.

Cuatro, doncs, es quedarà la resta d’enfrontaments, excepte durant l’última jornada de la primera fase, en què els dos partits de cada grup es juguen simultàniament. En aquest cas, Cuatro emetrà el més rellevant dels que es disputin a les 16 h, Telecinco el millor dels que comencin a les 20 h i els altres dos es podran seguir a través de BeMad, un dels canals temàtics de Mediaset. Tots els partits també estaran disponibles, tant en directe com a la carta, a través del portal Mitele.es i de l’ aplicació mòbil de Mediaset Sport.

Consulta aquí les anàlisis, el calendari, les classificacions i tot el que has de saber del Mundial

A més de servir de finestra per als partits menys atractius de la primera fase, BeMad també acollirà, cada nit, un cop acabada la jornada, 'El Mundial se juega en Mediaset', un programa conduït per Nico Abad que es dedicarà a resumir el més destacat de cada dia de competició. Aquest espai s’emetrà des del centre de premsa de Moscou, tot i que la base operativa de Mediaset estarà ubicada a Krasnodar, la ciutat on la selecció espanyola estarà instal·lada mentre duri el torneig. Des d’allà s’emetrà cada dia (de fet, ho estan fent des de divendres) la secció d’esports d’'Informativos Telecinco' i el programa 'Deportes Cuatro'.

En total, Mediaset calcula que oferirà fins a 200 hores d’emissió en directe des de Rússia entre les transmissions dels partits i tots els espais complementaris, i assegura que això conformarà “la cobertura més gran feta fins ara per una televisió en obert” a Espanya.

Per afrontar aquest repte, el grup audiovisual ha traslladat fins a Rússia un equip de més de 70 professionals, al capdavant del qual hi ha el director de l’àrea d’esports de Mediaset, J.J. Santos.

Pel que fa a les transmissions, Manu Carreño narrarà els partits de la selecció espanyola, acompanyat de l’exseleccionador José Antonio Camacho, l’exjugador Kiko Narváez i els periodistes Juanma Castaño i Matías Prats. De la resta de partits se’n faran càrrec José Antonio Luque i Pablo Pinto, entre altres.

Tal com va explicar dimarts l’ARA, Mediaset confia que si Espanya arriba a la final del 15 de juliol a Moscou aquest Mundial s’acabi convertint en el més vist de la història, amb una mitjana de 10 milions d’espectadors i un 54,5% de quota de pantalla. Tenint en compte només els partits de l’equip espanyol, el grup espera arribar a 13,6 milions de seguidors i un 70% de 'share'.

Més informació prement el botó verd

Coincidint amb l’inici del Mundial, Mediaset posarà en marxa avui una nova aplicació per a televisors amb tecnologia HbbTV. Per accedir-hi caldrà que l’aparell estigui connectat a internet i tenir sintonitzat algun dels canals del grup. En prémer el botó verd del comandament a distància s’activarà aquesta opció, que permetrà consultar els resultats dels partits, les classificacions, el calendari de la competició i diverses estadístiques.

Entre els continguts extres que Mediaset oferirà a l’entorn del torneig futbolístic hi ha també el programa 'Mundialers', un nou format que s’emetrà a través de Mtmad (la plataforma de continguts digitals del grup) en què Iker Jiménez i diversos 'influencers' oferiran punts de vista alternatius sobre la competició. A més, el programa 'Partido a partido' de Radioset, l’emissora digital de Mediaset, també oferirà edicions especials centrades en el Mundial.

Més continguts de