FUTBOL

Rubiales valora acomiadar Lopetegui abans del Mundial

L'acord amb el Madrid dinamita la calma a la selecció espanyola abans del debut al Mundial

La Reial Federació Espanyola de Futbol farà una roda de premsa aquest matí, a les 11.30 h, tot i que encara no se sap si el president Luis Rubiales parlarà acompanyat del seleccionador Julen Lopetegui. A dos dies del debut d'Espanya contra Portugal a Sotxi aquest divendres, ha esclatat una guerra a la selecció espanyola arran de la notícia que Lopetegui deixarà la selecció per entrenar el Madrid al final del torneig.

Lopetegui ha negociat aquests últims dies a través del seu representant, Jorge Mendes –el mateix de Cristiano–, per tancar un acord amb el Madrid que tingui l'aprovació dels jugadors blancs, com Sergio Ramos. De fet, en saber que altres jugadors de la selecció, més enllà dels madridistes, estaven al corrent del seu fitxatge, Lopetegui va preferir que es fes oficial per evitar filtracions. Però l'anunci ha provocat un terratrèmol mediàtic.

En part, perquè Luis Rubiales, escollit fa unes setmanes nou president de la RFEF, veu com Lopetegui trenca el contracte de renovació que havia signat amb ell tot just fa 20 dies. Florentino Pérez va trucar personalment a Rubiales per informar-lo de l'acord uns 15 minuts abans que es publiqués a la web del club blanc. Com que el Madrid pagarà la clàusula de rescissió, no necessitava negociar amb la RFEF. Significa, però, un cop molt fort per a Rubiales poques setmanes després de la seva elecció. A més, segons diferents fonts, s'estava meditant acomiadar Lopetegui aquest mateix dimecres, abans del debut. 

A la premsa espanyola l'acord amb Lopetegui ha provocat tot tipus d'opinions. Segons Alfredo Relaño, director de l''AS', la manera de treballar del Madrid provoca "antimadridisme". I continua: "Aquesta manera d'anar per la vida, sotmetent qualsevol consideració que no sigui el seu propi interès, em resulta profundament desagradable. Acabi com acabi, això ha començat molt malament". A 'El País', José Samano opina que Lopetegui ha perdut part de la seva credidibilitat, ja que "ni al Madrid ni al tècnic els ha importat gens desequilibrar la selecció abans del debut".