MUNDIAL 2018

Rússia i Croàcia, una cita amb la història a Sotxi

El lateral Jirkov, baixa a la selecció russa per lesió

Els camins de Rússia i Croàcia es creuen a Sotxi aquest dissabte (20 h / Telecinco) en uns quarts de final sorprenents, especialment per la presència de l'equip amfitrió. Si Rússia guanyés, de fet, igualaria el millor resultat de la història del seu futbol, quan el 1966, sota bandera soviètica, va arribar a les semifinals.

El favorit, però, és la selecció croata, que espera igualar les semifinals del 1998, quan amb Sucker, Prosinecki, Boban i companyia van arribar a un pas de la final l'any del seu debut en una fase final com a estat independent.

Aquest dissabte a l'estadi Olímpic Fisht, a Sotxi, se sabrà quina selecció ha assimilat millor el descomunal desgast físic dels vuitens de final. El gran dilema de la selecció russa és si tornarà a jugar amb un sistema ultradefensiu, que va incloure l'alineació de quatre centrals des de la substitució del lateral esquerre Iuri Jirkov al descans contra els espanyols, o bé optarà per un esquema més ofensiu.

La lesió de Jirkov posa les coses fàcils a Txertxéssov, que podrà alinear per la banda Fiódor Kudriaixov, un central reconvertit. En aquest cas, Denís Txérixev podria tornar a l'equip titular, del qual va caure contra Espanya, i això reforçaria notablement el potencial ofensiu de l'equip amfitrió, que amb prou feines va tirar a porta en el partit de vuitens.

Croàcia va deixar bones sensacions en la fase de grups, que va guanyar a costa de Nigèria, Argentina i Islàndia i ha deixat la imatge de sòlid equip en defensa a partir de porter Danijel Subasic, heroi de la classificació després d'aturar tres llançaments de penal.