MUNDIAL 2018

Giménez dona el triomf a un Uruguai sense punteria (1-0)

El defensa marca de cap en l'últim minut després de les errades de Suárez i Cavani

Toni Padilla

BarcelonaUn gol de Giménez en l'últim minut, de cap, ha donat a l'Uruguai el triomf contra Egipte en un partit en que la 'celeste' ha vist com el porter d'Egipte i la manca de punteria de Cavani i Suárez els feia patir fins al final (1-0).

Héctor Cúper, seleccionador d'Egipte, no ha fet jugar ni un sol minut la seva gran estrella, Mohamed Salah, malgrat que ja tenia l'alta mèdica després de la lesió soferta a la final de la Champions. Salah ha vist des de la banqueta com, en el primer temps, Egipte plantava cara però patia més després del descans.

L'Uruguai, favorita per guanyar el grup, ha sortit sense gaires idees, tot i portar el pes del matx. Betancour liderava el joc de la 'celeste' aprofitant els espais que obria Cavani, caigut a la banda. Però, en un duel amb molta por de perdre, el primer temps s'ha convertit en un partit tàctic amb poques ocasions. Godin, liderant la defensa de l'Uruguai, ha evitat que Muslera tingués gaire feina.

A la segona part, l'Uruguai ha despertat i ha tancat als africans a la seva àrea, convertint el porter Mohamed El Shenawi en la gran estrella del partit. Óscar Washington Tabárez ha fet un doble canvi, i ha donat entrada als veterans Sánchez i Cristian Rodríguez per obrir el camp. I ho ha aprofitat un Luis Suárez que ha tingut dues ocasions molt clares tot sol davant El Shenawi.

A manca de cinc minuts per al final, el davanter del Barça ha cedit la pilota a Cavani, que ha vist com el seu gran xut era aturat de nou pel porter d'una selecció d'Egipte que també ha gaudit d'alguna ocasió a la contra. També Cavani, de falta, ha enviat la pilota al pal als 88 minuts, just abans del gol de Giménez, defensa de l'Atlètic de Madrid, que ha rematat de cap una falta que ell mateix havia forçat.