MUNDIAL 2018

L'Uruguai fa tocar de peus a terra Rússia i passa com a primera de grup (3-0)

Luis Suárez ha obert la llauna de la derrota de l'amfitriona, que passa als vuitens com a segona

Albert Nadal

BarcelonaL'Uruguai del blaugrana Luis Suárez s'ha imposat amb dos gols matiners i un altre a les acaballes a Rússia (3-0) i s'ha classificat per als vuitens de final com a primera de grup. Suárez, de falta, ha obert la llauna al cap de deu minuts. Tretze minuts després, Denís Txérixev s'ha fet el segon en pròpia porteria després d'un xut de Diego Laxalt i, ja a les acaballes del partit, Edinson Cavani ha fet més gran la ferida en marcar el tercer i definitiu gol dels d'Óscar Tabárez. El lateral dret Ígor Smólnikov ha sigut expulsat al minut 36 en veure la segona targeta groga.

Tot i que el partit ha començat obert, ben aviat una genialitat a pilota aturada de Luis Suárez ha mogut el marcador a favor de l'Uruguai. Amb un xut ras, escorat al pal, el davanter blaugrana ha encarrilat la plàcida victòria de la seva selecció, molt superior a l'amfitriona. Tretze minuts després Rússia ha enterrat bona part de les seves opcions de passar als vuitens de final com a primera de grup en rebre el segon. Denís Txérixev, un dels jugadors més destacats dels russos després d'esclatar en el primer partit amb dos gols contra l'Aràbia Saudita, ha sigut el botxí aquest dilluns en desviar al fons de la xarxa d'Ígor Akinféiev un llançament des de fora de l'àrea de Diego Laxalt, titular avui en l'esquema de 3-5-2 plantejat per Tabárez.

Qualsevol intent de reacció per part de Rússia ha quedat esborrat quan Smólnikov ha vist la segona targeta groga al minut 36 després d'una dura entrada per darrere a Laxalt. Al segon temps, l'Uruguai s'ha dedicat a gestionar l'avantatge al marcador, tot i que sense renunciar a l'atac. D'aquesta manera, després d'un servei de córner ja a tocar del minut 90, ha arribat el tercer de la selecció sud-americana i el primer d'Edinson Cavani en aquest Mundial.

Rússia, sense la seva estrella, Aleksandr Golovín, damunt la gespa, ja que Stanislav Txertxéssov ha decidit reservar-lo perquè està advertit, s'ha vist superada en tot moment per un bon conjunt uruguaià. Amb aquest triomf, Uruguai ha rebaixat les expectatives d'una Rússia que es va estrenar al Mundial golejant l'Aràbia Saudita i l'Egipte, però que avui no ha tingut opcions en cap moment davant un equip que suma tres victòries en tres partits.