MURO

Adjudicat el parc aquàtic flotant

La instal·lació està pendent de l'informe favorable de Costes

L'Ajuntament de Muro ha adjudicat el projecte del parc aquàtic flotant previst per ser instal·lat a Platges de Muro l'estiu que ve a l'empresa catalana Glide Sports SL, segons confirmaren fonts del Consistori. Això no obstant, el muntatge d'aquest parc encara no està assegurat, ja que l'Ajuntament està pendent que la Demarcació de Costes doni el permís pertinent, tal com indicà el batle, Martí Fornés (CDM). Un total de quatre empreses es presentaren al concurs.

1.280 metres quadrats

La instal·lació d'un parc aquàtic flotant a Platges de Muro suposarà la col·locació d'una plataforma formada per una zona de jocs infantils inflables fets de PVC dins la mar. El muntatge ocuparia 1.280 metres quadrats i estaria situat 160 metres endins respecte de la línia de platja. Els mòduls dels jocs s'haurien de subjectar al fons marí mitjançant un sistema d'ancoratge en 29 punts, segons s'indica en el plec de condicions. Suposadament, aquest tipus d'ancoratge, d'acer galvanitzat i amb una alta proporció de carboni, és "especialment indicat" per evitar l'erosió del fons marí.

El més probable és que el projecte disposi del permís de Costes, perquè l'any passat també es va sol·licitar, però va arribar "massa tard", tal com va indicar Fornés quan es va publicar el plec de condicions. L'empresa adjudicatària haurà de pagar una taxa anual a l'Ajuntament i gestionarà el parc durant quatre anys. La instal·lació haurà d'estar en funcionament durant els mesos de temporada alta. Els usuaris pagaran una entrada per poder-hi jugar durant 45 minuts.

Si finalment s'instal·la, aquesta plataforma aquàtica de jocs serà la primera d'aquestes característiques a Mallorca. A la resta de l'Estat tampoc no és habitual. Algunes de les zones on n'hi ha són Vinarós, al País Valencià; i Calella, a Catalunya, on es va col·locar l'any 2013. En aquests casos, els mòduls que formen la plataforma de jocs tenen un impacte visual considerable, ja que són de colors llampants i presenten alguns punts alts, com aquells on hi ha els tobogans.

El + vist

El + comentat