MURO

Aqualia diu que el vessament de clor s'ha resolt i l'Ajuntament recomana que s'ensumi l'aigua potable

El Servei Municipal d'Aigües continua fent tasques de control després de l'abocament industrial d'aquest dimarts

L'empresa concessionària que gestiona el Servei Municipal d'Aigües a Muro ha informat avui que "s'ha resolt la incidència" a la xarxa d'aigua del poble, després que aquest dimarts horabaixa s'hi detectàs un nivell de clor superior al recomanat per les autoritats sanitàries. La substància procedeix d'un abocament industrial i va afectar els carrers de Joan Gamundí Ballester, Sagrera, Antoni Carrió, Antoni Cànoves, Justícia, Josep Lluís Miralles, Gènova i Baronia d'Ampúries.

Tot i que Aqualia assegura que la incidència s'ha resolt, l'Ajuntament de Muro recomana als habitants dels carrers afectats que els propers dies utilitzin l'aigua potable "amb precaució". "És possible que quedin restes de l'aigua amb excés de clor a les canonades", afirmen des del Consistori, i per  això abans d'utilitzar-la, sobretot per dutxar-se o per cuinar, "és convenient que l'ensumeu", hi afegeixen mitjançant un comunicat. Igualment, també es recomana que, si es percep una "forta olor de lleixiu", es deixi l'aixeta oberta uns minuts. Si passat aquest temps l'olor continua, es recomana als veïns que es posin en contacte amb el servei d'atenció d'Aqualia al telèfon 902 13 60 13.

Segons informa Aqualia, una vegada detectat el vessament es va drenar tota la xarxa afectada amb l'objectiu de restablir els nivells de clor "habituals". Tot i que la incidència quedà resolta aquest dimecres, la concessionària assegura que es continuen fent tasques de control per assegurar la qualitat de l'aigua a tot el municipi.

El + vist

El + comentat