El Partit Animalista denuncia els quintos de Muro pel maltractament a les gallines

En la denúncia, també s'exposa la passivitat dels agents de la Policia Local de Muro que apareixen a les fotos acompanyant els joves

El Partit Animalista Pacma ha denunciat aquest dimecres la matança de diverses gallines per part d'un grup de joves durant la festa dels quintos de Muro el darrer cap de setmana de gener.

En un comunicat, aquest partit critica aquesta pràctica i ha publicat a internet fotos on es mostren aquests maltractaments, com obligar galls a ingerir alcohol abans de ser decapitats.

Aquests fets no tenen la "mínima ètica i empatia cap al patiment dels animals" i constitueixen un possible delicte de maltractament animal, tipificat en l'article 337 del Codi Penal, assenyala aquesta formació a favor dels animals.

Pacma ha presentat una denúncia davant la Fiscalia de Medi Ambient, en la qual també s'exposa la passivitat dels agents de la Policia Local de Muro que apareixen a les fotos acompanyant els joves.

L'existència i el treball del Partit Animalista Pacma, segons argumenta, és "necessària", ja que cap altre partit denuncia i promou canvis legals que protegeixin els animals.

Un informe d'aquest partit conclou que el 2014 ningú no ha entrat a la presó per maltractar animals, mentre que les multes ronden els 300 euros, una quantitat "ridícula" comparades amb el dany causat als animals.

Finalment, Pacma es queixa que la llei de tinença i comerç d'animals promesa pel Govern del PP ha quedat "oblidada en un calaix".

El + vist

El + comentat