TURISME

La ruta cicloturista de la badia d'Alcúdia pot quedar sense el tros de Muro

L'Ajuntament se'n vol desentendre, mentre que Santa Margalida i Alcúdia continuen amb el projecte

L'Ajuntament de Muro fa comptes de no signar el conveni amb els consistoris de Santa Margalida i Alcúdia que ha de permetre habilitar un carril bici que connecti els tres municipis per la carretera de la costa, Ma-12. El batle, Martí Fornés (Convergència Democràtica Murera), ha indicat que la causa és un informe municipal "contundent" que explicita que els ajuntaments no poden pagar els projectes de manera anticipada, abans de la licitació.

El projecte de la ruta cicloturística de la badia d'Alcúdia està inclòs en el pla estratègic per desestacionalitzar la zona Nord de Mallorca. L'executa la Conselleria de Turisme, que hi aporta 600.000 euros d'ajut. Als 200.000 que pertoquen a l'Ajuntament murer, aquest n'ha d'afegir 240.000 avançats, segons ha indicat Fornés. El primer edil ha lamentat que l'Agència de Turisme Balear utilitzi aquest sistema per tramitar el projecte.

Tot i que la decisió del Consistori ha de ser ratificada pel ple de dilluns que ve, avui ja s'ha donat per segura durant la reunió plenària que s'ha realitzat a Alcúdia. Aquest municipi ha aprovat adherir-se al conveni amb els vots favorables de tots els grups. Santa Margalida, per la seva banda, ho aprovarà dilluns sense passar per ple, ja que no fa falta, segons ha indicat el batle, Antoni Reus. L'acord s'ha de fer efectiu la setmana que ve.

El projecte

La ruta cicloturística ha d'ajuntar Alcúdia amb la finca pública de Son Real. La part d'Alcúdia aniria des de l'entrada al municipi venint del port de Pollença, continuant per l'avinguda, fins a la carretera del cementiri i, a partir de la rotonda de Magic, aprofitaria els vials de servei. La part de Muro, ara enlaire, transcorreria fins a les Casetes dels Capellans, on comença la part vilera (per Can Picafort i fins a l'entrada de Son Real).

Segons les previsions, les obres s'haurien de licitar al començament de l'any per poder estar enllestides abans de l'estiu.

El + vist

El + comentat