NEGLIGÈNCIA

Obra pública, enderrocs sense tractar

Els Independents de Muro denuncien el llançament de les restes d'obra de l'arxiu municipal en una pedrera il·legal

Els enderrocs de les obres del nou arxiu municipal de Muro no han estat tractats a MAC Insular, tal com marca la normativa, sinó que l'empresa encarregada els tirà dins la pedrera il·legal i clausurada situada al camí del Carnatge. Això és el que denuncià aquest dimarts el portaveu dels Independents de Muro, Rafel Gelabert, durant el ple ordinari de l'Ajuntament.

Gelabert aportà algunes fotos fetes per ell mateix el 31 d'octubre per demostrar aquests fets. "Almenys s'hi varen tirar enderrocs del 26 al 31 d'octubre", ha indicat. El batle del municipi, Martí Fornés (Convergència Democràtica Murera), afirmà no estar assabentat de la situació. El portaveu de MÉS, Jaume Payeras, per la seva banda, anuncià que els fets es denunciaran al departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca.

Els residus de construcció i demolició (RCD) d'obres majors s'han de traslladar a les plantes de l'empresa pública MAC Insular, on es tracten després del pagament de la taxa corresponent. L'actuació de l'empresa encarregada podria suposar un malversació de fons públics, segons indicà l'oposició. Gelabert reclamà el pressupost d'execució de l'obra (que ha d'incloure una partida per pagar el transport i el tractament a MAC Insular), el llibre de subcontractació (per identificar quina empresa du a terme els abocaments) i les certificacions d'obra. "L'Ajuntament és el primer que ha de complir la legalitat", recalcà l'edil.

Les obres del nou arxiu municipal de Muro, a la seu de l'antiga cooperativa agrícola,  s'iniciaren el 31 d'agost. La primera fase, d'estructura i coberta, disposa d'un pressupost de 306.000 euros.

El batle paga les factures

Per altra banda, l'Ajuntament ha comptat en més de 24.000 euros les factures impagades per part dels concessionaris del poliesportiu municipal. El primer edil ja ha efectuat el pagament de la seva part –més de 4.000 euros– corresponents a l'època en què el gestionà, entre 2005 i 2007.

 

El + vist

El + comentat