SANT ANTONI 2016

Muro crema en una nit endimoniada

Més de tres-cents dimonis varen participar en el correfoc per celebrar el 10è aniversari de la colla local

Més de tres-cents dimonis varen prendre foc ahir a Muro en un espectacular correfoc que va commemorar el desè aniversari de la colla local, els Dimonis de sa Pedrera. Hi assistiren colles convidades de Granollers i Santa Margalida (els Dimonis de Hiachat), entre d’altres.

La sàtira dels ‘versots’ que el Dimoni Gros recita cada any per la revetla de Sant Antoni també hi va ser present, amb una estrofa dedicada al cas Nóos i al procés d’independència de Catalunya: “La infanta i Nóos han rebut /Catalunya em vol fugir / just falta que en Pep des Llums / a tot mos digui que sí”.

Sant Antoni i els dimonis, coneguts com ‘dels tres tombs’, varen ser els encarregats de donar el tret de sortida a la festa, acompanyats dels xeremiers d’Es Reguinyol. El dies abans, ja havien visitat els centres escolars per convidar tots els veïns a la festa. Primer es va fer el ball dels tres tombs.

Com és tradició, al vespre els veïns torraren llonganissa i botifarrons, i passaren la vetlada junts fins ben entrada la matinada.

El dia gran de Muro és avui, amb la celebració de les Beneïdes més concorregudes de l’illa. Encara no se sap quantes carrosses hi participaran ni com seran, ja que és una sorpresa que es guarda per a la desfilada.

Carrosses i animals

A les espectaculars carrosses, que representen escenes antigues o són de temàtica lliure, s’hi uniran les autoritats, desenes de cavalls, els dimonis i una multitud d’animals que seran beneïts. Enguany, tampoc no hi faltarà la guarda d’ovelles de Pep Mesquida, de Petra, qui viatja a peu durant dos dies, amb aturada a Santa Margalida, per arribar a Muro a temps.

Les beneïdes es retransmeten al públic, es reciten qui són i d’on vénen els pagesos o els cavallistes.

El + vist

El + comentat