Si no veieu correctament aquest missatge, feu clic aquí
La veritat la construïm entre tots
31 de juliol de 2019

La partida global es juga a l'escenari més particular. Per això, Greta Thunberg porta el seu missatge arreu del món sense agafar cap avió; per això la UE envia Espanya als tribunals per la contaminació a cadascuna de les seves ciutats; i també per això, a Catalunya, les veus més autoritzades adverteixen -des de les pàgines d'opinió de l'ARA- que factors com el progressiu despoblament del camp català i l'ostracisme de la llenya com a combustible domèstic fan dels nostres boscos un polvorí de conseqüències imprevisibles.

Per tenir visió de conjunt, doncs, cal mirar de prop. També en el pla polític. Alguns dels articles d'opinió que l'ARA ha publicat els últims dies descriuren el detall de les reflexions de fons que mouen l'estratègia del no independentisme. Uns altres, també recollits en aquest correu, deixen clar que la incertesa al voltant de la investidura de Pedro Sánchez mereix una anàlisi minuciosa i coneixedora de com es dóna, entre bastidors, la negociació política.

Pensar el panorama estiuenc vol dir tenir en compte les llars concretes on la pobresa s'ha cronificat (i que no poden marxar de vacances). Entendre el fenomen general de la seguretat a la ciutat demana conèixer amb precisió les virtuts de les associacions de barri. Analitzar la geopolítica del Brexit exigeix, també, observar de prop un personatge de pintoresc pentinat.

Toni Güell
Cap de Debat
No te'ls perdis
 
Opinió
Montserrat Tura
"Els bombers ens alerten de les noves generacions d'incendis però ajornem les decisions"
  6 min. 24/07/2019
 
Opinió
Joan Esculies
"Allò que proposen el PSOE i el PSC no és un plebiscit sinó desincentivar amb polítiques la part estrictament necessària de votants independentistes"
  5 min. 26/07/2019
 
Opinió
Carles Mundó
"Pedro Sánchez no té dret a repetir eleccions fins que surti un resultat que li agradi. Té l’obligació i la responsabilitat de fer política"
  5 min. 26/07/2019
 
opinió
Josep Ramoneda
"Els anys de presó com a gratificació col·lectiva. ¿No són possibles altres formes de reparació?"
  4 min. 30/07/2019
 
L'altra mirada a...
 
estiu i pobresa
Francina Alsina
"Mentre els polítics es tiren els plats pel cap, les persones més vulnerables amb prou feines sobreviuen amb uns mínims de dignitat"
  5 min. 26/07/2019
 
Seguretat a la ciutat
Gerard Torrats-Espinosa
"Als EUA, la presència d’institucions associatives va incrementar la cohesió social entre veïns i va proveir els barris de mecanismes informals de control i dissuasió de la criminalitat"
  5 min. 26/07/2019
 
Travessant fronteres
 
Brexit
Carme Colomina
"¿Des de quan la realitat ha impedit a Boris Johnson fer un gran titular?"
  4 min. 28/07/2019
 
Referèndum
Eva Granados
"Els referèndums al Quebec i Escòcia no han aportat cap solució, sinó divisió"
  6 min. 30/07/2019
 
Què en saps de...?
 
negociació política
Jordi Muñoz
"Imagini’s, lector, que vostè i jo tenim un pastís per repartir-nos. Un pastís de, posem per cas, 10 ministeris"
  4 min. 27/07/2019
 
impostos
Elena Costas
"L’impost del sucre català té avantatges respecte al d’altres països, i potser per això ha reduït més el consum de sucre"
  5 min. 27/07/2019
 
 
Connecta amb el diari ARA