Si no veieu correctament aquest missatge, feu clic aquí
30 de novembre del 2020
Una dècada prodigiosa

L'ARA ha fet 10 anys. Són molts o són pocs? En els dies de més desgast, un dels millors periodistes que han passat per aquesta casa –dels molts i molt bons que hi han passat i que encara continuen passant-hi– acostumava a dir amb ironia que els anys al diari eren com els dels gossos: que per cada un se n'havien de comptar set. Segons el seu càlcul, dissabte en vam fer 70. No està gens malament.

No sé si 10 anys són molts o són pocs, però segur que són més dels que alguns pronosticaven quan el 28 de novembre del 2010 arribava al quiosc el primer exemplar del projecte pilotat per l'enyorat Carles Capdevila. I són prou perquè des de la secció de Política hàgim pogut viure i explicar-vos un grapat d'esdeveniments que ara fa una dècada no hauríem imaginat.

El final del tripartit, les retallades, l'auge de les entitats sobiranistes, l'abdicació i declivi d'un rei, incomptables nits electorals, la desaparició de Convergència i Unió, una consulta, un referèndum, una declaració d'independència, la intervenció de la Generalitat, la presó i l'exili són només alguns dels capítols que hem provat d'explicar-vos des de les nostres pàgines, sempre amb la voluntat d'aportar llum i d'ajudar a fer entenedor un món sovint cada cop més difícil de desxifrar.

Aquesta secció –que avui formem l'Aleix, el Marc, la Núria, la Mireia, l'Aina, el Quim, la Mariona, l'Ot, el Xavi i jo mateix, però que està feta de l'esforç anterior de molts altres com el Ferran, el Maiol, el Russi, el Joan, el Colo, la Sara, l'Oriol, els Rogers, la Laia, el Dani i molts més– ha fet l'impossible per informar amb el màxim rigor de tot el que ha travessat el país. I ho ha fet gràcies a vosaltres, que heu confiat en aquest rigor i en aquesta manera d'explicar el que passa.

Per això, ara que fem 10 anys i mirem enrere per veure tot el que hem fet, ens permetreu que la recomanació d'aquest dilluns siguin alguns dels articles que ha fet la secció durant l'última dècada. Gràcies per acompanyar-nos.

Gerard Pruna
Cap de Política
 
Dossier
L'EQUIP DE POLÍTICA DE L'ARA
Aquest és el relat dels set dies que van del 25 al 31 d'octubre, reconstruït a partir d'entrevistes a més d'una trentena de persones que van viure i protagonitzar els fets
  66 min. 29/04/2018
 
Tema del dia
XAVI TEDÓ
Un grup de voluntaris amaga les urnes els dies previs a l’1-O en trasters i maleters
  5 min. 02/10/2017
 
CONFESSIÓ FRAU FISCAL
Ferran Casas
Demana perdó coincidint amb les investigacions i l’ocàs polític de la família, a la qual intenta protegir
  6 min. 26/07/2014
 
MASCLISME
ALBERT LLIMÓS / NÚRIA ORRIOLS / ANNA MASCARÓ / ALEIX MOLDES / MIREIA ESTEVE
  9 min. 09/03/2020
 
PERFIL
Ferran Casas
  5 min. 17/01/2016
 
REPORTATGE
ÀLEX FONT MANTÉ / GERARD PRUNA / ANNA MASCARÓ / ALBERT MARTÍN
  11 min. 13/06/2019
 
MEMÒRIA HISTÒRICA
Ferran Casas
Carlos Rey justifica el seu paper en el judici perquè la pena de mort "fa 40 anys potser era justa"
  3 min. 12/12/2013
 
 
Connecta amb el diari ARA