Camps: "Les coses que no es recorden és molt difícil recordar-les"

L'expresident de la Generalitat valenciana ha estat interrogat durant cinc hores pel cas Nóos i després ha assegurat als periodistes que, malgrat conservar la memòria, segueix sense recordar coses

L'expresident de la Generalitat valenciana Francisco Camps ha assegurat avui després de declarar com a testimoni per segona vegada sobre el cas Nóos que la memòria mai l'ha perdut, "gràcies a Déu", però que "les coses que no es recorden és molt difícil recordar-les".

Camps s'ha manifestat així davant els periodistes preguntat sobre si havia recuperat la memòria pel que fa a la seva anterior declaració, fa dos mesos i mig al seu despatx del Consell Jurídic Consultiu. Allà va respondre, a moltes de les preguntes que se li van plantejar, que desconeixia o no recordava la resposta.

"Òbviament, no puc dir que sí " al que no es recorda, ha ressaltat l'expresident, que ha assenyalat que és com si se li pregunta a algú on va estar en una data concreta de fa deu anys.

En aquesta segona declaració per escrit, Camps ha respost a les preguntes que li han plantejat tres parts: el PSPV-PSOE -que exerceix l'acusació popular-, la defensa d'Iñaki Urdangarin i la defensa de l'exdirector de la Ciutat de les Arts i les Ciències, José Manuel Aguilar.

El PSPV-PSOE ha preguntat a l'expresident si va coincidir amb Urdangarin en algun acte institucional, si en alguna conversa va sorgir el projecte València Summit, si està enemistat amb ell i si va facilitar una llista a l'Institut Nóos amb les institucions de la Comunitat Valenciana que poguessin ser patrocinadores de l'esdeveniment.

Després de cinc hores d'interrogatori, Camps ha comparegut breument davant els periodistes per reivindicar l'actuació de la Generalitat en els esdeveniments organitzats per l'Institut Nóos a València i assegurar que no s'ha pogut demostrar que ningú de l'Administració autonòmica s'hagi beneficiat de res.

L'institut presidit per Urdangarin va rebre 3,1 milions d'euros de la Fundació València Turisme Convention Bureau, en la qual participa l'Ajuntament de València i la Ciutat de les Arts i les Ciències, dependent de la Generalitat, per organitzar tres cimeres sobre esport entre 2004 i 2006, els València Summit.