La Fiscalia s'oposa a la imputació d'Urdangarin per blanqueig de doblers

Considera que, si ja ha declarat sobre aquest delicte, no cal que ho torni a fer

La Fiscalia Anticorrupció s'oposa a la imputació d'Iñaki Urdangarin per blanqueig de doblers que havia sol·licitat el col·lectiu ultra Manos Limpias en el marc del cas Nóos. Anticorrupció ha presentat un escrit davant del jutjat en què rebutja la imputació que ha demanat el col·lectiu al jutge instructor perquè entén que no té sentit citar el duc de Palma per un delicte pel qual ja se li va prendre declaració, han informat fonts jurídiques.

El jutge del cas Nóos, José Castro, va donar el 20 de febrer deu dies a la Fiscalia i a la resta de parts personades perquè es pronunciassin sobre la sol·licitud de Manos Limpias perquè s'imputàs el duc de Palma per blanqueig, aixó com també el seu exsoci a l'Instituto Nóos, Diego Torres, i la seva muller, Ana María Tejeiro.

Manos Limpias va demanar la imputació dels dos màxims responsables de l'Instituto Nóos i de la que va ser responsable de recursos humans d'aquesta entitat per considerar-ho una "conseqüència clara i evident" de la instrucció, atès el criteri d'Hisenda segons que "el delicte fiscal significarà, a més, la comissió del de blanqueig de capitals".

Segons fonts pròximes al cas, Anticorrupció podria acusar Urdangarin i Torres dels delictes de malversació, prevaricació, falsedat documental, frau a l'Administració i delictes fiscals. Torres ja va presentar un escrit al jutge la setmana passada en què s'oposava a la imputació per blanqueig.