La infanta Cristina encara no ha presentat el seu escrit de defensa

Nou dels 18 acusats ja han presentat els seus escrits i el termini acaba demà a les 15.00 h

Nou dels 18 acusats del cas Nóos han presentat ja els seus escrits de defensa davant el Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, entre ells Iñaki Urdangarin, que ho va fer dimecres passat, i el seu exsoci Diego Torres, que ho ha fet avui, sense esgotar el termini, que finalitza demà a les 15.00 hores.

Els primers acusats a presentar les seves al·legacions de defensa en aquesta causa sobre presumpta corrupció entorn de l'Instituto Nóos van ser l'exdirector general de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, Jorge Vetlla; l'assessor fiscal Salvador Trinxet i Urdangarin, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Balears.

Posteriorment han registrat els seus escrits l'exconsellera delegada de la candidatura olímpica Madrid 2016 Mercedes Coghen, l'exsecretari de Turisme del País Valencià Luis Lobón i l'exdirector de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València José Manuel Aguilar.

També ha lliurat les seves qualificacions finals l'advocat de Torres i de la seva esposa Ana María Tejeiro; i el defensor de l'expresident del Govern balear Jaume Matas.

Entre els qui falten per presentar els seus escrits de defensa figura la infanta Cristina. També falta que plantegin les seves al·legacions les defenses de Marco Antonio i Miguel Tejeiro, l'exdirector general d'Esports del Govern balear José Luis 'Pepote' Ballester, l'exdirector general de la Fundació Illesport Gonzalo Bernal, l'exdirector l'Institut Balear de Turisme (Ibatur) Juan Carlos Alia i l'exsecretari d'aquesta entitat Miguel Ángel Bonet.

De moment, no ha estat consignada davant el jutjat cap fiança més respectede les ja aportades. La infanta Cristina va aportar anticipadament 587.000 euros el desembre passat i Mercedes Coghen va constituir els 152.000 reclamats.

El jutge José Castro va fixar fiances per responsabilitat pecuniària per un total de 61,35 milions d'euros als acusats en la interlocutòria de pas a procediment abreujat amb la qual va posar fi a la instrucció. En el cas de Urdangarin, la quantia que va marcar és de 13.646.950 euros i per a la infanta ascendeix a 2,7 milions d'euros.

Està previst que la infanta i Urdangarin abonin part de les seves fiances amb el rendiment que obtinguin de la venda del seu xalet al barri barceloní de Pedralbes, una operació pactada en 6,9 milions i autoritzada per l'Audiència de Palma.

El soci d'Urdangarin al capdavant de la presumpta trama de saqueig de fons públics, Diego Torres, haurà d'abonar 15,8 milions d'euros de manera solidària amb la seva esposa.