L'advocat d'Urdangarin no considera cap acord amb Anticorrupció

Pascual Vives ha acudit avui als jutjats de Palma, on s'ha reunit amb el jutge instructor del cas Nóos, José Castro, i amb el magistrat que instrueix la investigació de l'enregistrament encobert d'un vídeo de la declaració de la infanta Cristina

L'advocat d'Iñaki Urdangarin, Mario Pascual Vives, ha negat avui a Palma que consideri un acord amb la Fiscalia Anticorrupció en el marc del cas Nóos, i ha reiterat la innocència del seu defensat de les acusacions de delictes pel presumpte desviament de fons públics a l'Instituto Nóos.

Pascual Vives ha acudit avui als jutjats de Palma, on s'ha reunit amb el jutge instructor del cas Nóos, José Castro, i amb el magistrat que instrueix la investigació de l'enregistrament encobert d'un vídeo de la declaració de la infanta Cristina, Manuel Penalva, per abordar "temes processals de tràmit", segons ha declarat en sortir de les dependències judicials.

Davant la pregunta de si preveu reunir-se amb representants de la Fiscalia Anticorrupció per intentar arribar a algun acord en el marc del cas Nóos, Pascual Vives ha dit que no.

Segons Pascual Vives, "el que toca és l'escrit de defensa i res més que l'escrit de defensa", ha afirmat sobre la següent passa en aquest procés judicial, i ha afegit que està treballant en aquest document.

Sobre si sosté la seva posició que Urdangarin és innocent de les acusacions, Pascual Vives ha respost: "Absolutament".

El jutge Castro va dictar el 22 de desembre passat l'obertura de judici oral contra Urdangarin, per a qui la Fiscalia Anticorrupció demana una condemna de 19 anys i 6 mesos de presó pels presumptes delictes de tràfic d'influències, malversació, prevaricació, frau, estafa, falsedat, contra Hisenda i blanqueig de capital.

D'altra banda, Castro va fixar una fiança de 13.646.950 euros per a Urdangarin. Sobre si el seu client podrà reunir la fiança, Pascual Vives ha afirmat: "No, és impossible, són molts diners". "És una fortuna", ha dit.

El + vist

El + comentat