L'OBSERVATORI

Els ducs de Palma es reconeixen innocents un a l'altre

L'advocat de la infanta assegura que a Cristina li deu pesar, "i molt", que el fiscal demani 19 anys i mig al seu marit

El cas Nóos, una mica avorrit ja, pareixia que no ens donaria cap sorpresa en el tràmit de presentació dels escrits d'acusació. Ja havíem dit tant quines penes tan altes es demanarien per a Iñaki Urdangarin que la confirmació que es reclamen 19 anys i sis mesos de presó per al cunyat del rei d'Espanya ens ha deixat ben igual. També sabíem que a la infanta no l'acusarien el fiscal Horrach ni Hisenda i que Manos Limpias es desbarraria demanant 8 anys de presó, tirant ben amunt per una cooperació. Tot segons el guió previst.

 

La defensa de la infanta, no obstant això, ha animat una mica aquesta fase i ha decidit, perquè sí, demanar l'arxivament del cas per a ella. Castro no pareix que torni enrere ara, amb el que ha lluitat per tirar endavant la causa.

 

I Miquel Roca, defensor de la infanta, ens ha fet passar una mica de pena. La infanta pagarà en breu els 600.000 euros de responsabilitat civil que li exigeix la Fiscalia i els traurà d'unes pòlisses d'Urdangarin. Ui. Tot és correcte, ens ha tranquil·litzat llavors Roca. L'advocat també ens ha aportat detalls personals de com viuen els ducs de Palma aquests moments del trànsit de la imputació a l'acusació, estació cap a la banqueta. A la infanta, l'acusació de 19 anys i mig per al seu marit, "des de la perspectiva d'esposa" –ha dit Roca–, “li deu pesar i molt”. Des de la de coacusada o presumpta cooperadora no ho sabem.

 

Però clar, se'ns escapa una mica cap on van els tirs. Per què corre la infanta a pagar la responsabilitat civil que, ara per ara, just és una petició del fiscal? Cal recordar que el fiscal considera que la infanta es va lucrar amb els doblers de procedència irregular que hi havia a Aizoon, tot i que ella no en sabés l'origen il·lícit. La infanta dóna per bo, en pagar ara, que efectivament els fons procedien d'actuacions irregulars del seu marit? No sabem si ella se salva o no amb aquesta maniobra, però sí que deixa malparat el seu marit. Ja se'l dóna per perdut i tot s'encamina a salvar-la a ella?

 

Si feim cas a Roca, això no se'ns pot passar pel cap. Roca ha assegurat que "aquí hi ha una parella (referint-se als ducs de Palma) amb molt bona relació i en la qual, no tan sols un i l'altre es consideren innocents, sinó que es reconeixen la innocència un a l' altre... això és molt important". I tant.

 

El + vist

El + comentat