L'OBSERVATORI

De quin peu calcen els membres de la família reial?

Torres aporta nous correus electrònics que animen el final del cas Nóos i obren expectatives per al judici

El soci d'Urdangarin a l'Instituto Nóos, el seu professor Diego Torres, és, per ara, el qui més ha contribuït a animar el final del cas i el qui ens obre la possibilitat –bastant remota– que el judici del cas Nóos sigui una desfilada de membres de l'ex i actual família reial, en haver demanat que declarin com a testimonis tant el rei Joan Carles com el rei Felip VI, la reina Sofia, la infanta Elena i, fins i tot, l'oblidat Jaime de Marichalar, l'amiga del rei emèrit Corinna i uns quants ministres. Serà l'Audiència la que decidirà si procedeix o no la seva citació, i, excepte sorpreses –que no han estat poques en el cas Nóos–, res fa pensar que haguem d'engalanar amb estora vermella l'entrada a l'Audiència.


Curiosament, la petició de Diego Torres –en la seva línia de defensa d'acreditar que l'activitat de Nóos era coneguda, controlada i beneïda per la Casa Reial– podria parèixer que és, fins i tot, assumida per la infanta Cristina quan diu, en el seu escrit de defensa, que, per a l'acte de judici, “aquesta defensa fa seus tots els mitjans de prova proposats per les altres parts...”. Ara bé, haurem de pensar que és un formulisme i que això no vol dir que la infanta vulgui que declari la família reial quasi per complet.


Passi el que passi amb aquesta petició, l'estratègia de Torres no deixa de ser una font inesgotable d'informació. Als correus electrònics ja coneguts, ara n'hi ha afegit uns quants més. En alguns, es comprova de quina manera tan senzilla Urdangarin convertia inversions simbòliques –el pagament dels quals avançaven altres– en guanys importantíssims; en altres de més trivials, es demostra clarament com molts feien tot allò que estava en les seves mans per agradar la família reial. Tant que, a partir d'ara, tots podem saber, sense dubtes, de quin peu calça cada membre de la família del rei Joan Carles. Segons Europa Press, en un dels correus, una marca fa saber a Urdangarin que, en motiu de l'Europeu de futbol i l'Olimpíada, han fet unes esportives amb una xapa de la bandera (espanyola, se suposa) entre els cordons i que les hi volen fer arribar. Al duc li sembla una idea fantàstica i escriu un correu en el qual detalla la talla de peu de cada membre de la família. Esportives per a tots: un 42,5 per a Joan Carles i un 39,5 per a la reina Sofia. Per al llavors príncep d'Astúries, un 44,5 i per a la princesa Letizia, avui reina, un 38. La llista segueix: un 39,5 per a la infanta Elena i per a Cristina. Marichalar i Urdangarin són els qui tenen els peus més grossos: necessiten un 47. També n'hi ha pels nins, però ara ja tindran un altre número... I encara no podem saber amb seguretat de quin peu calcen.

 

 

 

 

El + vist

El + comentat