Núria Riera al govern espanyol: "Ni gas, ni petroli, ni res"

La portaveu del Govern respon al secretari d'Estat d'Energia, Alberto Nadal, que avui ha assegurat des de Palma que els projectes de prospecció a Balears cercaran petroli

La portaveu del Govern balear, Núria Riera, s'ha mostrat avui contundent sobre la possibilitat que es realitzin prospeccions a la mar pròxima a Balears i ha sentenciat: "Ni gas, ni petroli, ni res. La nostra economia no necessita prospeccions i els ciutadans de les nostres illes hi estan en contra".

A Riera li han demanat en la roda de premsa després del Consell de Govern sobre la declaració d'avui a Palma del secretari d'Estat d'Energia, Alberto Nadal, referida al fet que els projectes de prospecció marítima cerquen gas.

"El Govern balear s'oposa totalment i frontalment a qualsevol tipus de prospeccions", ha reiterat Riera, que ha afegit que l'Executiu balear "anirà on hagi d'anar" dins de la legalitat perquè no es duguin a terme els esmentats sondejos ni posteriors extraccions.

Es tracta d'una "convicció" i un "convenciment" del Govern el fet d'impedir que les prospeccions es duguin a terme, ha afegit.