La nova consellera d'Educació confirma que seguirà aplicant el TIL

Núria Riera diu que ha intentat contactar amb l'Assemblea de Docents, però que encara no ho ha aconseguit

La nova consellera d'Educació, Núria Riera, ha confirmat durant la seva presa de possessió que "l'aplicació del trilingüisme continuarà" i que els centres docents poden seguir aplicant els projectes TIL que tinguin aprovats.

Riera es reunirà demà amb l'equip directiu de la Conselleria, "que ha fet una feina encomiable" i al qual s'ha referit com a "molt vàlid".

La consellera d'Educació i portaveu del Govern ha contactat, segons ha dit, amb diversos representants sindicals per reunir-se també amb ells. Riera ha detallat que també ha intentat contactar amb Iñaki Aicart, portaveu de l'Assemblea de Docents de les Balears, però que no ho ha aconseguit. Tanmateix, la nova responsable d'Educació ha recalcat que el marc legítim per a la negociació són les taules sectorials, de les quals l'Assemblea de Docents està exclosa.

La consellera ha dit que vol comparèixer al Parlament i dialogar també amb els grups parlamentaris per avançar en l'interès general.

Presa de possessió

Els nous consellers d'Educació, Cultura i Universitats, Núria Riera, i Administracions Públiques, Juan Manuel Lafuente, han pres possessió dels seus càrrecs davant el president del Govern, José Ramón Bauzá, al Consolat de Mar de Palma.

Després de la presa de possessió d'avui, Riera es manté com a portaveu del gabinet autonòmic i substitueix al capdavant d'Educació a Joana Maria Camps, destituïda aquest matí. Per la seva banda, Lafuente reemplaça a la pròpia Riera.

Bauzá ha demanat als nous consellers "esforç, valentia, responsabilitat i compromís amb el projecte que els ciutadans van triar quan van dipositar la seva confiança al Govern, i una aposta pel diàleg i el consens". "Els millors resultats s'aconsegueixen quan anem tots junts", ha afegit.

"Ens toca treballar per millorar la situació de l'educació des del diàleg, el consens i des de la responsabilitat de dur a terme un projecte en el qual ens vam comprometre i en què tots creiem: una educació trilingüe", ha dit Bauzá.

El cap de l'executiu s'ha compromès a oferir el seu suport als nous consellers "en els millors i els pitjors moments". "Aquest president no té por de donar la cara pel que realment ho mereix, com és treballar per un futur millor de la nostra terra, la seva gent i els nostres nins", ha afirmat.

De Riera ha destacat la seva disposició a generar consensos i propiciar el diàleg, la seva experiència i "la seva capacitat de treball extraordinària", i que ha situat la comunitat "com un referent nacional en la reforma de les administracions públiques".

Bauzá ha recordat "les dificultats" que trobarà sobre la taula perquè "és necessari un canvi en el model educatiu" en pro d'un futur més competitiu.

Compromís de Camps

Bauzá ha expressat també la seva gratitud cap a l'exconsellera Camps, present a l'acte, pel seu compromís, esforç i dedicació. "Aquests últims mesos que no han estat fàcils i ha treballat sempre amb un únic gran objectiu: millorar l'educació dels nins de les Balears".

Ha destacat que, fruit del seu compromís amb l'ideari polític del Govern, s'ha arribat a acords importants amb el sector educatiu.

El + vist

El + comentat