Si no veieu correctament aquest missatge, feu clic aquí
les reflexions més rellevants de la setmana
27-05-2021
Deures per als nous consellers

Fa una setmana us explicàvem que el sector educatiu i l'universitari estaven a l'espera dels nomenaments del nous consellers i ja apuntàvem, gràcies als companys de Política, que els noms que sonaven eren el de Josep Gonzàlez-Cambray i el de Gemma Geis, respectivament. Ahir tots dos van prendre possessió del càrrec. Ja tenen deures sobre la taula.

Cambray ha estat una de les cares més visibles del departament després de l'esclat de la pandèmia i la gestió d'aquesta als centres educatius. Més enllà de seguir mantenint les escoles obertes, la conselleria tindrà el repte d’universalitzar l'etapa de 0 a 3 anys, on encara hi ha molta desigualtat en l’accés, així com seguir desplegant el decret de l’escola inclusiva, amb més contractacions que garanteixin una bona atenció als alumnes més necessitats, i avançar en el pla digital, per fer arribar portàtils als alumnes de 5è a 2n d’ESO, després que se n’hagin repartit a les etapes superiors.

Hi haurà, també, reptes que no necessàriament requereixen més inversió, com reformar el batxillerat, la FP i la formació del professorat i afrontar la sentència definitiva sobre la renovació dels concerts a les escoles que separen per sexe. La lluita contra la segregació escolar, del qual Cambray n'ha estat ben al corrent com a director general de Centres Públics i president del Consorci d'Educació de Barcelona, serà novament un dels pals de paller a la conselleria.

La llista de peticions del sector universitari i de recerca és tan curta com estratègica: cal més estabilitat i més finançament. Els fons europeus, que regaran un sector fonamental per al futur del país, poden donar una empenta a projectes clau, i aquí serà decisiva la visió a llarg termini que tingui Gemma Geis, que té experiència en gestió universitària. Al sector, de moment, celebren com una gran victòria el simple fet que el Govern hagi recuperat la conselleria d'Universitats quinze anys després.

Després dels nomenaments, toca fer la feina. I a nosaltres explicar-la. Que tingueu una feliç setmana!

 
Universitats 26/05/2021
El sector reclama aprovar la llei de la ciència i més diners per donar garanties laborals als investigadors
Laia Vicens 4 min
 
Opinió 21/05/2021
El Síndic de Greuges tem que s'accentuïn les diferències amb la concertada
Laia Vicens 4 min
 
Entrevista 25/05/2021
El ministeri de Manuel Castells aprova una llei de convivència als campus que substitueix un decret franquista del 1954 encara vigent
Laia Vicens 3 min
 
Opinió 23/05/2021
Joan Guàrdia 3 min
Defensa el periodisme que provoca canvis.