Palma comença el curs plena d'obres al carrer

La concentració de treballs a vies importants, més de 40 al mateix temps, provoca problemes de trànsit. Vegeu-los en un mapa interactiu

La ciutat de Palma viu una concentració d'obres al carrer coincidint amb l'inici del curs escolar, una setmana que registra una de les puntes de trànsit més elevades de l'any en determinades hores, la qual cosa provoca problemes de trànsit a distints punts de la ciutat. A dia d'avui s'executen simultàniament als carrers de Palma més de 40 treballs, entre obres d'Emaya, infraestructures i altres serveis, segons la informació proporcionada en aquest mapa pel mateix Ajuntament a través de l'IMOV (Institut Municipal de Coordinació d'Obres Viàries).Un dels punts més conflictius és precisament l'anomenada 'zona dels col·legis', perquè a tot el perímetre de les seves vies d'accés des de les barriades de Son Cotoner, el Fortí i Son Espanyolet, Emaya hi està executant un important projecte de canalització de fins a 15 quilòmetres de la xarxa de subministrament d'aigua potable per valor de 5,5 milions d'euros. Les obres s'anunciaren el mes de maig passat, però no es començaren a executar en aquesta zona fins a final d'agost o a l'inici de setembre.

Carrers enlaire

Així, hi ha importants vies de circulació, com l' avinguda de Sant Ferran, el carrer Pasqual Ribot i el carrer General Riera —on Emaya també està fent obres fins en cinc punts diferents—, que estan aixecades pràcticament en la seva totalitat, fet que hi restringeix molt el trànsit de vehicles. A això, s'hi afegeix que molts dels solcs de les obres que ja s'han cobert encara no han estat asfaltats, de manera que hi apareixen clots que representen un perill per al trànsit.

A la informació proporcionada per l'IMOV es comprova que, segons els terminis prevists, la majoria d'obres que Emaya executa als carrers s'allargaran durant tot aquest mes de setembre, coincidint amb l'inici del curs escolar, encara que des de l'Ajuntament s'admet que és un temps problemàtic per al trànsit i aquesta mateixa setmana el regidor de Seguretat Ciutadana, Guillermo Navarro, recomanava als conductors "evitar problemes de circulació i, si és possible, que comparteixin el vehicle a l'hora de traslladar els escolars al centre educatiu".

Superàvit als aparcaments públics

Al marge d'això però també relacionat amb la mobilitat a la ciutat, l'empresa municipal que gestiona els aparcaments públics (SMAP) ha anunciat que preveu tancar enguany amb 2.074 abonaments per als aparcaments municipals de Palma de Santa Pagesa, Manacor, Antoni Maura, la Riera, avinguda Roma, Joan Alcover, Marquès de la Sénia, Can Alonso, Comte d'Empúries i el Terreno. Aquesta previsió suposaria un increment de 932 abonaments (+82%) enfront dels 1.142 existents a 31 de desembre del 2011, segons informa l'empresa a través d'un comunicat.

Això pel que fa als aparcaments públics, perquè als carrers s'han començat a instal·lar unes noves màquines d'ORA que, sent de "darrera tecnologia", continuaran sense donar canvi als usuaris.

El + vist

El + comentat