Pareu Màquines
Opinió 28/01/2021

Les 100 cessions d’Iceta (i la fortor de pastanaga)

2 min

Ignorin, sisplau, aquesta fortor de pastanaga que se sent: cuinar el Pareu màquines per a vostès té a vegades servituds estranyes. Llegeixo a la portada de l’Abc: “Iceta arrenca amb 100 cessions per a Catalunya i el País Basc”. Pam! No ha tingut temps, com aquell qui diu, de baixar de l’AVE i el ministre Iceta ja està desballestant Espanya a cop de transferència traspassada, com qui desfulla una carxofa.

Fins que comences a mirar al detall aquestes cessions. Una de les que destaquen, a l’interior, diu: “El govern està obert a la possibilitat que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals mantingui els tres múltiplexs i s'eviti així el tancament d’un d’aquests, tal com correspon a la reordenació de la TDT”. Per molta voluntat que hi posi Iceta, el tancament serà difícil d’evitar perquè aquell tercer múltiplex es va perdre... ja fa vora sis anys. El diari, per tant, va més de dos mil dies tard. I, sobre la possibilitat de recuperar-lo, tampoc és res de nou. Forma part d’aquella Agenda per a la Retrobada que Sánchez es va empescar per donar una mica de credibilitat a l’escenificació de l’acostament als partits catalans. És un document del febrer. Aviat farà un any i el més calent és a l’aigüera. (O directament al desaigüe: la famosa taula de diàleg no es va tornar a reunir i la ministra Calviño ha dit, de totes les maneres possibles, que res de concedir un múltiplex que, entre altres coses, permetria la reciprocitat d’emissions entre TV3 i la valenciana À Punt). Suposo que ara, per fi, entenen què diantre era la fortor de pastanaga que se sentia quan han entrat: la que fa empènyer eternament el carro de la negociació.

A partir d’aquí, si amb les 99 cessions restants el diari ha aplicat el mateix rigor que amb aquesta, l’objectiu de l’article no pot ser sinó atiar la fòbia als catalans i als bascos.

stats