13/04/2012

Al peu de la informació

2 min

Dimecres a Informativos Telecinco Pedro Piqueras connectava en directe amb l'Hospital Quirón de Madrid per conèixer l'estat de salut del Froilà, ara rebatejat com a Felip. Ja feia dos dies de la notícia, tothom sabia que estava fora de perill i en principi no hi havia cap novetat. Ni tan sols aquell dia (segons informava la periodista des de la porta de l'hospital) no havia rebut cap visita de la família reial. La pregunta aleshores és: calia? El ferit no és el rei d'Espanya. Tampoc no és el següent en la línia successòria. Ni tampoc era un fet que acabéssim de conèixer. La vida del nano tampoc corre perill. Curiosament, a més, han seguit el mateix criteri que van aplicar amb Ortega Cano quan va estar ingressat després de l'accident de cotxe: connexió diària des de l'hospital.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

¿Què hi pinta una redactora a la porta de la clínica dos dies després que el noi s'engegui un tret al peu? D'entrada, sobredimensionar el fet, augmentar-ne la gravetat. És una notícia que donarà rèdit a la cadena: el drama de la infanta Elena i els conflictes amb Marichalar han de generar encara moltes hores de debat a Sálvame i en altres programes de Telecinco. A més, es tracta d'un tema molt popular, propi dels espectadors que trien aquesta cadena per estar informats. Farceix un informatiu basat en els successos i reforça molt la sensació d'estar més a prop que els altres de la notícia. La connexió en directe potencia l'impacte i el fa perdurar en el temps, encara que sigui per explicar que no hi ha notícia.

Per rematar-ho van incloure un vídeo on, de manera gairebé subliminal, hi van inserir fotos d'adolescents amb una escopeta de caça (apuntant a terra). Els difuminaven el rostre, i creaven així en l'espectador la sensació que hi havia imatges de Froilà amb l'arma sota el braç. No era ell, però ho semblava. El tret al peu de la criatura per a alguns ha sigut mannà caigut del cel. Hi ha esdeveniments que semblen fets a mida d'algunes cadenes de televisió.

stats