17/01/2011

Brufau a Tarragona Conferència d'Hereu Melbourne

2 min

El president de Repsol, Antoni Brufau, vol tallar en sec qualsevol especulació sobre la falta de mesures de seguretat a les seves instal·lacions de Tarragona i avui mateix es reuneix, a l'Autoritat Portuària, amb alcaldes i empresaris turístics de la zona. Els vessaments de fuel del darrer mes, tant al pantalà de Tarragona com a la plataforma Casablanca, davant de Sant Carles de la Ràpita, preocupen i Brufau vol donar la cara. Caldrà estar atents, però, si el gest del president de Repsol també respon al suposat interès de la companyia petroliera per obrir a mitjà termini nous pous d'extracció al litoral tarragoní.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

L a fa cada any, organitzada pel Col·legi de Periodistes i en seus de petit o mitjà format. Aquest cop, però, l'alcalde la pronunciarà a l'auditori del Palau de Congressos Fira de Barcelona, a l'avinguda Maria Cristina. És any d'eleccions i l'expectació és màxima, tant pels comicis municipals del maig com, especialment, per les primàries del PSC del 19 de febrer. Molta gent el vol escoltar. El títol de la conferència, esclar, aporta més claus de futur que mai: Per superar la crisi, la millor Barcelona . Però de les paraules d'Hereu se n'espera també contundència. La sortida a l'arena de Montserrat Tura li ha pres quota mediàtica -quan, de fet, és l'alcalde-, davant una neutralitat del partit interpretable en cada gest i davant la incredulitat -no exempta de preocupació- del candidat de CiU, Xavier Trias. Els primers estudis demoscòpics no apuntalen la posició d'Hereu, precisament, i el fet és que amb tant soroll res és descartable.

A rriba un nou Grand Slam de tenis i això és sinònim de gran espectacle. Rafa Nadal i Roger Federer en tenen la culpa. I a mesura que tots dos van sumant enfrontaments, les opcions de fer història augmenten gairebé exponencialment. És el cas del manacorí, que podria obtenir per primer cop l'anomenat Grand Slam -guanyar seguits els quatre tornejos grans-, encara que en el format menor, perquè Roland Garros, Wimbledon i Open EUA se'ls va endur la temporada passada. L'australià Rod Laver és l'últim que els va guanyar tots quatre seguits, i la mateixa temporada. Però d'això ja fa 42 anys.

stats