08/06/2012

Cadena perpètua

2 min

Estic desitjant que arribi dimarts, perquè, finalment, el ple del Congrés debatrà una iniciativa per poder castigar, d'acord amb la llei de l'esport, les "ofenses" o "ultratges" a Espanya i als seus símbols en esdeveniments esportius. Aital iniciativa l'hi devem a Francisco Camps, que ja fa uns quants anys va veure, amb l'esfereïment i alarma que fan al cas, unes pancartes a favor dels Països Catalans en un Barça-Osasuna. Aleshores va sentir al seu interior necessitat: la de fer-ne una proposició de llei. Està bé que al Congrés es debatin les coses que de veritat importen als ciutadans, no les collonades nacionalistes de sempre.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Si tot va bé -i hem de tenir fe- en els propers partits conflictius, els maltractadors del símbol (no mereixen altre nom) podran ser castigats. Però com? Ja va dir Esperanza Aguirre que ella ho solucionaria fent els partits a porta tancada. Però això és massa senzill i massa hipòcrita. Que els infractors no surtin per la tele perquè el partit es fa a porta tancada no vol dir que no estiguin cometent el delicte a casa o al bar. I és que, per ventura, ¿insultar és menys greu si insultes a casa quan no et veu ningú? Naturalment que no. Per tant, el que és lògic és que els ultratjadors paguin una multa. Però per pagar una multa primer se'ls ha d'identificar a tots. I no és gens fàcil. A més a més, molts d'ells tenen amics que són gestors i la recorrerien.

També podem fer que, un cop s'acabi el partit, se'ls porti a tots a la presó preventiva (si són majors d'edat) o al correccional (si no ho són). Però no hi ha prou presons a Espanya. I enviar-los a tots a Guantánamo (no es mereixen altra cosa) és car.

Per tant, només queda una solució. George Bush ja va dir que per evitar incendis el millor era tallar els arbres, i per evitar xiulades a l'himne no s'ha de posar l'himne. Que posin la Macarena , que també és un himne.

stats