04/02/2011

Per la Candelera, ous a la carrera

2 min

Aquesta nit arribaran a Molins de Rei alguns dels firaires que demà ompliran quilòmetres dels seus carrers encimentats ara, però de terra i pols quan hi arribaven en carro fa molts anys. Cada primer cap de setmana de febrer s'hi celebra la Fira de la Candelera, que ja té 160 anys malgrat guerres, dictadures, catàstrofes naturals, crisis i altres desgràcies. Malgrat tots els malgrats, encara batega reivindicant unes tradicions que formen part del nostre present. Aquest poble del Baix Llobregat ha vist com durant més d'un segle els visitants i els firaires, traginers i pagesos que s'hi donen cita durant el període hivernal, s'han adaptat a les transformacions dels temps, i el testimoni d'això és la fragilitat d'aquesta fira feta de trossets de món.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

La Candelera fa olor de vi ecològic, de taronges i llimones, de farigola i romaní, de pastís de xocolata i de crep de plàtan. La plaça de l'església es converteix en un jardí d'arbres fruiters envoltats de coixins de flors per als amants del planter, però el laberint de carrers plens de coses per descobrir, tastar, olorar i tocar és infinit, un regal per als sentits esmorteïts pel tràfec de la de vida diària, sobretot els dels que vivim lluny d'on s'imposen encara les coses essencials.

Bona fira als firaires, als molinencs, als visitants que hi arriben d'arreu i a vosaltres si aquest cap de setmana us hi voleu acostar. No oblideu a casa la paciència, és possible que en algun carrer no s'hi pugui circular a més d'una passa per minut. Això sí, sempre podreu marxar havent-vos firat alguna cosa especial: és difícil resistir la temptació. Si la Candelera plora, el fred ja és fora; si la Candelera riu, el fred és viu. Esperem que la Candelera rigui, una mica de fred per matar els virus i una copa de vi per tastar-lo entre els amics de sempre.

Bon cap de setmana a tots i totes!

stats