Cartes i missatges

Trens adaptats a Renfe?

Benvolguts responsables de Rodalies Renfe, ja us vaig escriure fa un temps reclamant l’adaptació dels trens. Soc una noia que té una discapacitat d’un 65%. El 15 de juliol vaig anar amb la família en tren a Sitges. Van anunciar per megafonia que el tren era adaptat, però d’això res. La meva germana ens va haver d’ajudar a pujar i baixar als meus pares i a mi, a més d’haver de plegar el cotxet de la seva nena de dos anys i carregar-lo.

La gent amb discapacitat i mobilitat reduïda tenim dret a anar amb tren igual que qualsevol altra persona. També hi tenen dret les persones que van amb cadira de rodes i les persones que porten cotxets de nens petits. Ens agradaria que adaptéssiu els trens de veritat, i no només amb un vagó que per arribar-hi has de recórrer una distància llarguíssima. Volem poder pujar i baixar del tren sense problemes, ja que l’alçada que hi ha des de l’andana al vagó és massa alta i ens costa molt d’accedir al tren o baixar-ne. També crec que és una injustícia que no acceptin la Targeta Rosa, que és la que fem servir la gent amb discapacitat, o la Targeta Rosa de la gent amb la mobilitat reduïda, com és el cas dels meus pares. En el nostre cas, ens hem de fer la Targeta Daurada expressament, i no és gratuïta. En canvi, la Targeta Rosa sí que ho és i la T4 també.

Senyors de Renfe, ja és hora que tinguin en compte que el tren el necessitem tots.

ANNA VERGÉS OLLER

BARCELONA

Prou festa major!

La primera setmana d’agost els que vivim a Vacarisses patim la festa major. Només fa dos anys que hi visc amb la família però possiblement l’any que ve buscarem un lloc fora del poble on passar aquests dies. Quan és de dia als carrers hi ha capgrossos, paradetes, sardanes... Però a la nit, els concerts i les carpes de la plaça s’omplen de nens i joves fora de control per l’excés d’alcohol i altres substàncies, que no respecten l’entorn ni els veïns i deambulen pels carrers fins a altes hores de la matinada. Al matí els veïns trobem mobiliari urbà i privat trencat, objectes robats i destrosses de tot tipus.

Quan després d’unes quantes nits d’insomni vaig a l’ajuntament del poble a queixar-me i a denunciar el robatori del retrovisor del meu cotxe i la sensació d’inseguretat, em diuen que aquests nois i noies han tingut problemes amb tots els veïns i veïnes del poble i que només tenim quatre agents de la policia local que no donen l’abast. A més, com que el furt que he patit és de baixa quantia (menys de 400 €) no faran cap actuació ni punitiva ni tan sols educativa cap als lladres. Les famílies d’aquests joves tampoc semblen gaire preocupades pel que fan els seus fills, fins i tot defensen els seus actes si els arriba alguna queixa o denúncia. Ara podeu entendre per què l’estiu que ve buscaré un lloc per marxar del poble aquests dies, ja que la diversió durant les nits de festa major només és per a uns quants, la resta ens hem d’amagar a casa i esperar el mínim de destrosses al nostre poble.

ESTER PINYOL

VACARISSES

Més continguts de